söndag 27 juni 2021

Snöängeln

Hämtade ju ut fyra reserverade böcker som samtliga var 14-dagarslån på bibblan i torsdags, har betat av två av dom under helgen och den tredje, Snöängeln av Anki Edvinsson, kommer jag inte att läsa klart. 

Handlingen är denna: 
En pojke hoppar från en bro. En kvinna hittas mördad i sitt hem. En tonårsflicka försvinner spårlöst. De tre tragiska händelserna verkar först inte kopplade till varandra. Men Charlotte von Klint och Per Berg vid Umeåpolisen börjar se tecken på att allt hänger samman. Den gemensamma nämnaren stavas narkotika.

Medan vintern har ett fast grepp om Umeå och snötäcket växer allt högre, kämpar Per och Charlotte mot klockan. De måste ta reda på vem som är ansvarig för tragedierna som drabbat och fortsätter att drabba staden, och de måste till varje pris hitta den försvunna flickan - innan det är för sent.


Jaha, för det första fattade inte jag att det här var del två i nån slags serie, för det framgick inte någonstans, och det kändes inte speciellt fristående utan det förutsattes att man hade läst del ett. Och det hade jag ju inte gjort. Och för det andra kändes karaktärerna rätt så ointressanta och när det börjar handla om nåt stentufft brottssyndikat med ännu trökigare karaktärer så var det bara GÄSP. Gav den 100 sidor, men sen kastade jag in handduken. Den får en överkorsad gängmedlem av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar