lördag 26 juni 2021

Spring eller dö

Har läst Spring eller dö av Maria Adolfsson, en för mig efterlängtad fjärde del i Doggerlandserien som jag gillar skarpt. Det här är handlingen:

Det är fullsatt i hamnen den soliga septemberdag när Doggerlands första pridefestival ska gå av stapeln och valspurten närmar sig. Men plötsligt förbyts den uppsluppna stämningen i skräck. Någon skjuter rakt in i folkmassan. När polisen anländer är gärningsmannen redan död.

Den höggravida kriminalinspektören Karen Eiken Hornby är fast besluten att ta reda på mördarens motiv och kartlägga hans sista tid i livet. Det hon upptäcker försätter både henne själv och andra i fara.

Jamen jag gillar den här! Möjligen att det var pyttelite tjatigt om Karen Eiken Hornbys gravidkrämpor, men jag skyller det lite på att det inte var så längesen jag läste om en annan höggravid kommissarie som var ute och jagade mördare, nämligen Anna Glad.  Börjar få ihop några härliga karaktärer som jag önskar fanns på riktigt så att vi kunde träffas, dricka vin och lösa världsproblemen. Förutom de två redan nämnda så är såklart Ruth Galloway och Harbinder Kaur självskrivna. Ja, hur som helst, den här var bra. Det har hänt väldigt mycket på bara ett år i Doggerland, egentligen kanske lite väl mycket för att det ska vara sannolikt, men det hänger ihop och Doggerland får väl vara som Ystad eller Midsomer eller Visby, en plats där det händer grejer helt enkelt. Den här boken får fem ostron av fem möjliga, schas iväg till bibblan allihop. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar