lördag 30 januari 2021

Till stallet istället, v 4 2021

 Harvar vidare i den här Coronagruppen och är rätt så less på den. Kanske mest för att vi har haft vikarie nästan hela tiden. Det är absolut inget fel på Vikarien, men hon är 20 och det är hennes första jobb, vissa grejer blir inte hundra på grund av, tja, orutin skulle jag väl säga. 

Karin hade bråkat med Köttbullen i veckan och det märktes för hon (Köttbullen) var riktigt fin. Dock kändes hon lite slö till att börja med, men efter att vi hade galopperat så lossnade det. Vi red en övning som var att man skulle rida en meter innanför spåret i trav och göra 15-metersvolter och övergångar. Den typen av övningar är jättenyttiga för Köttbullen och hon blev så lösgjord och fin, till och med i högervarvet. "Är det där hennes svåra varv? Det syns inte", kommenterade Vikarien och då kan man ju vara nöjd. 

En annan sak som irriterar mig med Coronagruppen är att lektionen efter är en hoppspecial, lite blandat med privat- och ridskoleponnyer. Och så fort vi har ställt upp på medellinjen så kommer de in och ska börja plocka fram grejer, det är ju inget konstigt med det, men då är det alltid någon förälder som ska börja prata med Vikarien, fastän det fortfarande är vår tid och hon kanske fortfarande håller på att ge feedback till oss. Styrelsetjejens unge går i den gruppen och då kommer hon in i ridhuset, och så ska hon ofta prata både med Vikarien och dra in pappa Mansplainern i samtalet, och så har Vikarien liksom glömt att hon fortfarande ska ägna tid åt oss. Grr. Sno på med vaccinet nu så att allt kan bli som vanligt igen, pls. Mvh bortskämd, priviligierad osv.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar