söndag 31 januari 2021

De kapabla

Har läst De kapabla av Klas Ekman, och det tycker jag att du också kan göra. Den handlar om följande:

En man och en kvinna i 35-årsåldern checkar in på ett hotell i en liten ort i västra Sverige. Johan ser framför sig en natt med förbjudna äventyr medan Anna med vånda planerar att göra slut på otrohetsaffären för att helhjärtat satsa på sin familj.

Helgen blir inte som någon av dem tänkt sig. Ett katastrofalt misstag leder till att de där och då fattar ett ödesmättat beslut. Detta blir startskottet på en mardrömslik resa som kommer att förändra deras liv för alltid.


Den här boken får mig att tänka på Stängslet av Magnus Mills, en minst sagt skruvad mordhistoria där det ena leder till det andra i ett halsbrytande tempo. Det är lite samma grej här, fartfyllt och underhållande. Stör mig en liten aning på att det inte finns några detaljer, man kan väl skriva ut eller hitta på ett ortsnamn istället för att bara kalla det "en sovstad intill en större" eller att de tittar på Game of thrones istället för "serien de följde". Lite för mycket sånt, men annars en  riktigt trevlig läsupplevelse. Den får fyra alibin av fem möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar