fredag 22 januari 2021

Sömnpillret

Har laddat ner en app som heter White Noise Generator. White noise betyder vitt brus och vitt brus är monotona ljud, till exempel vindrutetorkare som slår eller en klocka som tickar, som kan hjälpa till vid sömnsvårigheter och tinnitus. Lider ej av det senare, men periodvis är Morfeus och jag inte direkt bff:s om man säger så, så jag laddade ner och testade även om jag tycker det här med bakgrundsljud kan vara rätt så påfrestande och att tystnad är otroligt underskattat. 

Appen består till en väldigt stor del av olika naturljud som funkar rätt så dåligt på mig, jag blir inte ett dugg sömnig av vatten som porlar eller vågor som slår eller fåglar som kvittrar eller grodor som kväker eller syrsor som...ja, vad det nu heter när syrsor låter. Ej heller väderljud som att det blåser och regnar eller åskar. Gillar heller inte motorer som brummar, fläktar som surrar, folkmassor som sorlar, vatten som kokar eller dusch som strilar. I teorin (och praktiken) gillar jag ljudet av gräsklippare, men då ska det vara när jag ligger och dåsar med en deckare och ljumma sommarvindar fläktar samtidigt som grannen är ute och strävar omkring med sin Klippo Excellent som om det inte fanns någon morgondag. Ljudet av gräsklippare i White Noise Generator låter helt fel, eller om det är jag som är väldigt känslig. Gillar egentligen bara ett av ljuden: CAT PURRING. Vet dock inte om det hjälper mig att somna, men det är ett mycket bra ljud. Sen fattar jag inte varför man inte lägger in ljudet HORSE CHEWING, för det finns väl inget som är så rogivande som att höra en häst stå och tugga på hö. Så det tipset kan ni få av mig alldeles gratis, ni som utvecklar den här typen av appar. 

Jag är jätte-jätteglad över att Trump är ute och det är kanske lite opassande att skriva detta, men ett annat ljud som jag också tror skulle passa i denna appen är: JOE BIDEN. Helvete vad han pratar tråkigt och sövande. Men det kanske är det världen behöver efter fyra lynniga år med Donald Duck Trump vid makten. Lite lugn och ro, lite vitt brus även över världspolitiken. Det hade ju inte varit så dumt precis. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar