onsdag 27 januari 2021

Hurra, Sverige-Qatar 35-23 (!!!) och Sverige är i SEMIFINAL!!!

Jamen alltså Oh. My. God! Ohmygod, ohmygod, ohmygod, vad är det som händer? Var ju helt nervsvag efter att ha sett matchen Danmark-Egypten som var otroligt jämn och till sist slutade med uddamålsvinst till Danmark efter två förlängningar OCH straffar. Har jag nog inte varit med om sedan nittiotalet. Dessutom var det en jefla massa drama som gav röda kort och straffar när det bara återstod sekunder av flera av de många halvlekarna. Puuh, vilken spänning. Tyckte faktiskt att det var lite synd att Danmark vann för de har ju glidit genom hela detta VM på en räkmacka och knappt haft något motstånd att tala om, så lätt grupp som de hamnade i med icke-handbollsnationer som Japan och Demokratiska Republiken Kongo som motståndare. De kunde gott ha tufsats till lite och fått lämna lite slokörat, det klär dom. Detta säger jag för att jag jobbar med både danskar och norrmän och vi är alltid rätt missunnsamma mot varandra under pågående idrottsevenemang. Och häromdagen, när vi pratade om handbollen så sa en (dansk) att han hoppades och trodde att Danmark och Norge skulle mötas i finalen. Bah. Men nu är ju Norge utslaget, så den profetian kom i alla fall på skam. 

Och Sveriges match inleddes otroligt jämnt och lite väl svajigt och många tekniska fel från Sveriges sida. Men sen ordnade det upp sig och i halvtid ledde Sverige med fyra. Och andra halvlek blev ju nästan ett skolboksexempel och ren och skär njutning. Så roligt och så välförtjänt. Nu blir det antingen Frankrike eller Ungern på fredag. GULP!  

Uppdatering: Det blir Frankrike. Och Danmark får möta Spanien. GULP, GULP. Jamen helgen är i alla fall räddad, match om medalj blir det ju i vilket fall som helst. Mmm. Av alla världens länder är Sveriges lilla pojklag med i topp fyra. MMM. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar