torsdag 14 januari 2021

Snödepression, bibblan och handbolls-VM

 Jaha, så var det slut på den goa skånska vintern med plusgrader och barmark, istället vräkte det ner ett par decimeter tung blötsnö under gårdagen. Puttrade hem i knappt 60 km/h på motorvägen men det gjorde alla andra också så det kändes ändå okej. Gillar inte att köra i snöstorm, men det är ju när folk inte kan ta det lugnt utan till varje pris ska hetsa och göra vansinnesomkörningar som det blir riktigt obehagligt. 

Nu har det utlovats först sträng kyla (buu) men sedan plusgrader (hurra) och regn nästa vecka. Längtar redan till nästa vecka, kan jag väl säga. Hade redan bestämt att jag skulle jobba hemma idag, så jag slapp i alla fall att ge mig ut och skotta fram bilen under snötäcket. Det får jag göra i eftermiddag för då ska jag på ett möte på brukshundklubben, men den tiden den sorgen. 
När det är blåst och minusgrader så märker man hur dragigt vårt hus är. Ser det normalt inte som ett större problem för jag är inte särskilt frusen av mig och dessutom har sotaren sagt att om man har självdragsprincip som enda ventilation så ska det inte vara för tätt för då blir luftväxlingen otillräcklig. Utöver det så är jag uppvuxen i ett hus som snarare var att betrakta som vindens boning och varje gång man klagade på att man frös så blev man itutad att det minsann bara var hälsosamt och att människor med centralvärme var veklingar som var dömda att förtvina och gå under i allehanda jordiska plågor och det har väl till viss mån präglat mig. Så nu har jag tänt i kaminen och lindat in mig i raggsockor och palestinaschal för en arbetsdag i soffan medan vinden viner om öronen (ok, kanske lite överdrivet).  

Nu har i alla fall bibblan öppnat igen! Dock inte här i byn, så igår fick jag maila och fråga hur jag skulle få tag på alla mina bokreservationer. Häromdagen så rasslade det nämligen till och jag fick inte mindre än fem sms om böcker som väntade mig. Mmm. Jaha, men då fick jag till svar att man ska ringa till bibblan och komma överens om en tid när man ska komma och hämta sina böcker på någon av de tre dagar som de har öppet under väldigt begränsade tider. Idag är en sådan dag, men då råkade jag ju ha bokat in mitt möte på brukshundklubben samtidigt som de öppnar och jag vet inte riktigt hur lång tid det tar och de har bara öppet en och en halv timme, så jag får väl vänta till måndag då. TYPISKT.   

Men idag börjar i alla fall handbolls-VM! Eller, det har ju redan börjat, men idag är det Sveriges första match. Det är väl det enda som är bra med januari, att det alltid finns ett VM eller EM i det som enligt mig är världens roligaste (boll)sport. Det hjälper en verkligen att harva sig genom oxveckorna, särskilt om det går bra för Sverige.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar