fredag 29 januari 2021

Pain is no pleasure

Jag tror mycket på det där med att ont ska med ont fördrivas, så igår kväll satt jag en lång stund med det som vi lite skämtsamt brukar kalla "svärmors massageapparat" för jag har fått den i julklapp av min mamma. Hatar för övrigt ordet massageapparat eftersom det känns som att det inte går att säga utan att det låter som något snuskigt, men det här är i alla fall någonting som är avsett för stela och ömmande muskler och inte för porr. Den, apparaten, är både stor och tung och för att den ska komma till sin rätt så behöver man nästan vara två, åtminstone om man ska kunna massera sig på ryggen utan att få ont på andra ställen p g a statisk belastning. 
Masserade kanske en kvart igår kväll och idag känns högerarmen kanske lite bättre, men smärtan har istället flyttat sig till högra skulderbladet, det känns nästan som att det är kramp i musklerna och det har hållit mig vaken större delen av natten. Man skulle kunna tro att det är någon som sitter med en voodoodocka föreställande mig och fnissar och sticker nålar ungefär som han den där förhäxade prinsen gör i Indiana Jones och de fördömdas tempel. Har provat att ligga på vänster sida, ligga på rygg, ligga på mage, till slut gav jag upp och provade även att ligga på höger sida eftersom det gjorde ont hur fan jag än låg. Slumrade lite emellanåt, men vaknade varje gång jag jag skulle vända mig och dra med mig täcket som det tydligen alltid låg en hund på. Jag tycker det är supermysigt att sova med hundarna i sängen men får lite panik när täcket sitter fast och man inte får det med sig, kan gå från sovande till 100 % vansinnig under loppet av en och samma sekund. Seriöst. Ingen av hundarna väger över 10 kg, ändå känns det ibland som att sova med sängen full av betongblock. Jaja, det är ju självvalt så jag ska inte klaga. Att ligga vaken p g a omotiverad smärta i arm och axel kommen från absolut ingenstans är däremot något att klaga över och det gör jag också, högljutt och länge. Fattar inte vad det är eller varför det ska drabba just mig. Nog för att jag har kassa axlar och kass nacke och alltid har mer eller mindre ont i dessa delar av mig, men det kan väl räcka med att jag har fått lära mig att leva med det som ett slags bakgrundsbrus och att jag har fått välja bort att hålla på med vissa grejer som inte funkar, jag behöver väl inte sån här djävla voodoo-smärta utöver det?

Är trött som ett as och känner mig så otroligt opepp. Hatar verkligen att inte få sova. Efter jobbet ska jag åka direkt till stallet och rida och sedan hem som ett spjut till VM-semifinalerna i handboll. Ska till och med försöka avtala bort att packa höpåsar efter lektionen, i normala fall tycker jag det är rätt mysigt att gå och pyssla med sånt, men idag vill jag helst slippa komma hemsladdande lagom till avkast och vara tvungen att se första halvlek stående i ridkläder. Sen kommer jag såklart inte att vara trött, jeflar vilket spännande mästerskap det har varit så här långt. 

Igår var och handlade på ICA i grannbyn mest för att jag råkade ha vägarna förbi och de har ett ovanligt bra sortiment av tuggben till hundar. Det är för övrigt ingen stor affär sett till antalet kvadratmeter och det satt ett stort anslag i entrén att det bara fick vistas max ett visst antal personer i butiken och en vädjan om att bara handla en person per hushåll för att undvika trängsel, osv. Jag var där typ vid 13.30-tiden och alltså HERREGUD vilken trängsel? Var kommer alla människor ifrån och framför allt, vad är det för fel på folk som till varje pris tycker att de måste gå par- eller till och med familjevis och handla till och med i dessa tider? Det lär ju dröja innan jag sätter min fot i den affären igen, kan jag ju säga. 

Ja, sen var jag ute på en liten roadtrip och såg en massa människor med reflexvästar och schäferhundar och trodde först att det var någon polisutryckning, men då var det Missing People som var ute och sökte efter någon. Körde sedan för första gången på nya E22 och kom faktiskt ihåg att svänga av på rätt ställe. Det är nämligen ingen avfart till närmaste vägen hem längre, utan därför måste man svänga av på avfarten innan och sedan åka på den gamla vägen. Stod noll skyltar om detta, vilket man kan tycka vore rimligt att det informerades om. Det är likadant när jag kör hem från jobbet. Förr körde man bara på E22 tills man kom till korsningen där svängde man av mot väg 9/19, men nu är det motorväg hela sträckan och man måste svänga av för att komma på gamla vägen, annars får man åka i flera mil innan nästa avfart och det känns ju som en onödig resa. Tycker nästan det borde vara såna där skyltar, OBS SISTA AVFARTEN som det är vid Svågertorp innan man kör ut på Öresundsbron. Men man vänjer sig väl. Gött i alla fall att slippa alla vägarbeten och avstängningar och omledningar av trafiken som det har varit i samband med byggandet av motorvägen.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar