söndag 17 januari 2021

Söndagsslappet

 Kära dagbok. Idag skulle jag egentligen ha varit i skogen och bevittnat spårprov för mina nybörjarelever i viltspår, men på grund av vädret så blev detta inställt. Likaså gårdagens kursstart, så istället för en helg med aktiviteter både lördag och söndag blev jag helt ledig. Det var ju gött, speciellt när vädret och jag inte är på samma våglängd. Jag hatar snö. Men det får man väl inte säga i det här djävla landet, för så fort det lägger sig ett vitt täcke så blir folk som galna och mal på om hur härligt och vackert och ljust och fint allting är och blir, men JAG måste ju inte gilla det för det. JA, jag kan hålla med om att det kan vara vackert med snötäckta grenar, rimfrost och blå himmel, men det uppväger inte det deppiga och jobbiga med minusgrader, tusen lager kläder och ändå fryser man, snöskottning, pölar med smältvatten inomhus som man alltid trampar i, att behöva pulsa fram överallt utomhus. Bestämde mig för att unna mig en riktig inomhushelg med raggsockor och te och vinterstudion framför brasan, för redan nästa vecka är det utlovat plusgrader och regn så då hoppas jag att barmarken återvänder för att stanna. 

Så idag är det soffan som gäller. Har förstås varit ute på långpromenad med hundarna, med livet som insats skulle jag vilja säga för det kom ett tunt lager snö i natt och därmed är alla isfläckar osynliga. Halkade och slank både hit och dit och var utöver det otroligt nära att dratta på röven precis här ute på gatan men lyckades som genom ett stort mirakel att hålla mig på benen. Nu går jag inte ut mer idag tänker jag. Nu ska jag på med skidskytte och sedan försjunka i en god bok. Over & out från vinterhataren # 1. 

   

2 kommentarer:

  1. Här kommenterar vinterhatare #2. Dessbättre har det bara hänt ca en gang vart tionde ar (här i stan alltsa) att det kommer mycket snö som ligger kvar. Just nu en halvmeter pa min balkong. Fast idag var det nagon plusgrad och det har redan börjat töa. Fanarna här kör oftast med sommardäck sa jag har haft fönster-tv...dvs roat mig när lastbilar och vanliga bilar slirat runt som bambi pa isen. Dessbättre ingen krock.

    Nästa vecka plusgrader, hurra!

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det räcker ju med att komma till Danmark för att se vad de har för lättsam inställning till vinterdäck...och sen blir de helt chockade när det kommer 2 cm snö :-D

      Radera