tisdag 26 november 2019

Till stallet istället, v48 2019, pt1

Åkte till stallet igår och var till lika delar superpepp på som lite smånervös för att rida Köttbullen. Kom till stallet, såg att Pojkens namn stod bredvid mitt på tavlan. Blev lite sådär "va, men, vad nu då?" och nästan lite snopen eftersom jag uppenbarligen inte klarar av förändringar. Förklaringen fick jag av Karin. Dels (och det var kanske huvudorsaken) hade Pojkens medryttare bytt grupp, så då var det inte att han behövde gå tre lektioner på måndagarna längre. Sen sa Karin att "jag tycker ju att du rider honom så bra, så då är det bättre att vi underhåller det". Sånt är ju kul att höra (om det nu inte i själva verket var ett väldigt snällt sätt att säga att jag ridit Köttbullen väldigt dåligt). Var till 95 % glad och kanske 5 % besviken, för jag hade ju ändå arbetat upp lite entusiasm för att rida Köttbullen. Men det här blir alla tiders.
Kändes som att det var evigheter sen jag red Pojken, men det var ju faktiskt bara två veckor sen. Fast jag har ju haft Älgen ett par fredagar, och så Köttbullen förra måndagen och sen har det ju varit teori och så avbokade jag ju en hopplektion p g a ren och skör trötthet och olust p g a november, rövmycket jobb och, tja, MÖRV. För att uttrycka det som Berglins.

Gårdagens övning var såhär: fatta galopp på långsidan, lägga en 10-metersvolt i hörnet, rida över galoppbommar med relaterat avstånd och exakt antal galoppsprång mellan på kvartslinjen och sedan lägga en 10-metersvolt till i nästa hörn. I galopp. GULP, tänkte jag och kände att det fick bli som det blev med de där exakta antalet galoppsprången för vi har ju liksom problem med att rida 20-metersvolter ibland. Pojken har en tendens att vilja haka på framförvarande häst i galopp, vilket gör att han väljer att inte lyssna på vändande hjälper speciellt mycket, och sen har han lite allmänt svårt att bära sig i galoppen. MEN VI KLARADE ATT LÄGGA 10-METERSVOLTER I GALOPP OCH HAN HÖLL GALOPPEN OCH BRÖT INTE AV. Breaking news! Ring Bo Jenå och Henrik Ankarcrona för här händer det grejer, lite så kändes det. Bättre i högervarvet, i vänstervarvet blev det lite tjafsigare för det är ju hans svaga varv och han ville inte fatta vänster galopp först. Men sen gick det med, inklusive volter. Galoppbommarna funkade bra så länge det var fem galoppsprång mellan (eller om det blev sex, jag räknade inte, men det var i alla fall jämna språng). Sen skulle vi rida på färre språng och när jag gasade på så blev det korsgalopp mellan bommarna. Pojken har kanske norra Europas mest obekväma korsgalopp, det känns som att ryggen wobblar i sidled och att han är halt på alla fyra samtidigt. Så det var kanske tur att ingen ringde Bo Jenå och Henrik Ankarcrona ändå. Men Pojken var glad och ändå lite framåt, så jag är nöjd.

Nästa vecka är det hoppning. Tycker vi hoppar jämt, hoppas (höhöhö) att det blir en annan planering nästa termin. Måste också komma ihåg att boka in mig på igenridning för den lektionen jag avbokade. Den gäller bara terminen ut och terminen är ju snart slut. Herregud vad tiden går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar