onsdag 13 november 2019

Jakten på den försvunna massagen

Alltså HELVETE vad jag är i behov av massage nu. Kroppen är verkligen inte samarbetsvillig. Hotellet jag bodde på förra veckan hade ju en säng som var som hämtad ur en tortyrkammare, sen blev det inte bättre av att jag har legat några nätter på soffan p g a att min man har en mansförkylning och hostar som en lungsjuk poet på ett sanatorium. Nu sover han i arbetsrummet och jag i sovrummet, men kroppen klagar fortfarande. Min alltså. Är spänd och stressad mest hela tiden p g a svinmycket jobb och en orimligt fulltecknad kalender i övrigt. Igår var jag i Malmö på utbildning, åkte hemifrån halv sju, kom hem kvart över sju. Ja, på morgonen respektive kvällen alltså. Annars hade det ju varit en väldigt smidig dag. Och JA, jag vet att det finns folk som har långt att pendla till jobbet och att det liksom ingår i deras vardag att sitta på allmänna kommunikationsmedel eller i bilköer flera timmar varje dag, och vet ni: jag tycker på riktigt så himla synd om er som har det så. Så jag ska väl inte gnälla, men det gör jag ändå eftersom jag är inne i en period av självömkan p g a ovanstående: svinmycket jobb, en orimligt fulltecknad kalender i övrigt och en man med mansförkylning som det såklart är jättesynd om men som inte är det mest peppiga sällskapet om man säger så. Vilket jag hade behövt, känner jag.

Bild från Malmö C igår. Skulle vara DJUPT
DEPRIMERAD om jag var tvungen att göra
denna Golgatavandring varje morgon.


Ja, men i alla fall. Måndagsexemplaret till kropp levererar spänningar och SMÄRTA. Har ont i nacke och axlar (och därmed också huvudvärk) hela tiden. Har till och från känning av min diskbuktning i ländryggen och får då lite ischiaskänning som en extra bonus. Har dessutom fortfarande ont i min tumme som jag stukade/vrickade/(bröt?) för evigheter sen. Vet inte om jag har skrivit om det, men helvete vad det ställer till det att inte kunna använda tummen. Nu kan jag väl det, men det gör ont. Inte hela tiden, men vissa rörelser. Och det bidrar ju inte till det allmänna välbefinnandet om man säger så. Jaja, livet är en jämmerdal.

Var ju på massage förra söndagen, men det var ju ingen höjdare. Har därför fortsatt att sondera terrängen och idag tog jag mig samman och ringde ett potentiellt ställe. H-A-T-A-R att ringa och inte för att vara taskig men det är jättejättejobbigt när man knappt förstår vad dom säger (fattar såklart att det är lika jobbigt för dom, säkert värre men det är ju ingen tröst för mig). Och sen är det så himla jobbigt när man ska diskutera när man kan och så har man sin kalender i telefonen som man ju pratar i. Ja, men i alla fall. Tog mig samman och ringde. Fick prata med en som lät som att hon hade hela munnen full av pad thai. Det var faktiskt helt omöjligt för mig att förstå vad hon sa. Frågade om hon pratade engelska, men då bröts samtalet. Orkade fan inte ringa upp igen, så jag skickade ett sms och frågade om det fanns tid i slutet av denna eller nästa vecka. Fick "När kl? dukomma" samt "Hurmerkat personer?" till svar, och resten av kommunikationen var inte speciellt begriplig den heller. TROR nu att jag har bokat in en tid nästa fredag, men det är ytterst oklart. Den som lever får se.
Parallellt med att detta hände så hittade jag (eller Google för att vara korrekt) ett annat ställe. Brukar undvika ställen som heter någonting med "beauty" eftersom de enligt mig då bara håller på med feelgood-småduttande och till måndagsexemplaret behövs det lite mer krafttag. Men så kollade jag på deras behandlingar och då fanns det något som hette "sportmassage (hård)". Dessutom hade de onlinebokning. ÄLSKAR ONLINEBOKNING. Så nu har jag bokat en tid där imorgon. Sen var jag inne och läste en sur recension på stället där någon hade skrivit att hen bokat tid på nätet och sedan kommit dit och så hade de inte kollat av det utan bokat in tid för någon annan, så nu är det väl också lite oklart och den som lever får se, osv.

Status annars är att hundarna blev "godkända" för att vara på pensionatet. Så nu får min man bara se till att bli frisk från sin mansförkylning så väntar KÖBENHAON i helgen. Inte för att jag ser fram jättemycket mot det, hade hellre varit hemma och kurat, men har man lovat så har man.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar