tisdag 26 november 2019

Att armbåga sig fram här i livet

Spelade Game of Thrones-varianten av strategispelet Risk med min man och hans kompis i lördags kväll. Jag har aldrig spelat Risk tidigare och trodde inte att det var något för mig men det är ju ändå trevligt att sitta runt ett bord och slå med tärningar och hålla på. Tycker dock inte att jag är någon större strateg utan går mer på känsla, osv. Det visade sig dock att jag hade oanade härförartalanger (och tur med tärningarna) och lade större delen av Westeros under mig utan större ansträngning medan min man och hans kompis fick tränga ihop sig och sina små fjutt-arméer på de platser där Stark of Winterfell (jag) inte drog fram och erövrade allt som gick att erövra. HA! HA! HA! (är en vidrig människa som blir sådär obehagligt skadeglad när jag vinner i spel).

Men i alla fall. Spelet tog några timmar under vilka jag uppenbarligen satt och hängde med armbågarna på bordet. Satt i kökssoffan och hade bordet på lite avstånd så det blev en del rörelser fram och tillbaka, Det var varmt i rummet och jag hade t-shirt på mig, och sen kände jag att jag, efter att på något sätt ha suttit och gungat fram och tillbaka med tyngden på nämnda armbågar i ett antal timmar, skavt av skinnet på armbågarna medan jag flyttat runt på mina arméer över Westeros. Och det gör så LÖJLIGT ont nu att jag till och med vaknar av det på nätterna när jag vänder mig om i sömnen.
Det är ju verkligen krigsskada att skriva hem om. "Så går det när man har vassa armbågar", sa min man (den dåliga förloraren) utan minsta medkänsla. Dagens i-landsproblem är härmed redovisat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar