söndag 20 augusti 2017

Sista dagen på semestern

Idag är min sista semesterdag. Jag lider lite, för det känns som att jag är inne i en så fin lunk med att göra ingenting, och nu ska man plötsligt pressa sig in i någon himla yrkesroll igen? Boka möten och skriva rapporter istället för att gå långpromenader och äta jordgubbar. Läsa jobbmail istället för att googla på hönshusinredning. JAHA MEN DÅ FÅR DET VÄL BLI SÅ DÅ. Tänker jag bittert, fast jag vet att efter ett par dagar så är man inne i det ekorrhjulet igen och vet inte om något annat.

Sista semesterdagen tillbringades så här: vi åkte på grannbyns idrottsförenings årliga loppis. Ett år köpte vi ett ASSNYGGT gammalt medicinskåp där för typ en hundring så vi har väl någon feeling att det är en så himla bra loppis och att vi alltid måste åka dit, men det var nog bara den enda gången som vi hade tur. Deras bokbord har de klämt in mellan några slags kravallstaket så att man bara kan komma åt dom från ena sidan och folk står som fastvuxna, som om det handlade om en demonstration för mänskliga rättigheter, och flyttar sig inte. Man står snällt och väntar på att det ska bli en ledig lucka, men till slut inser man att man får klämma sig in när någon drar efter andan. Sedan händer det fan i mig ingenting. Alltså, hur lång tid kan det ta att scanna av tre rader med boktitlar på en halvmeter bord? I normala fall så brukar ju folk vandra i sidled allt eftersom, men här står de som fastspikade. Man får backa ut och sedan dyka in igen lite längre fram och sedan försvara den platsen med liv och blod.
Träffade en f d kollega som drog en snabbversion av familjens senaste sjukdomshistoria: stroke och hjärtproblem för honom, hjärntumör, epilepsi och hjärtinfarkt för hans fru. Under de kanske fem minuter som detta tog hann han röka två cigaretter. JAMEN VAD SÄGER MAN?

Utan att ha gjort några speciella fynd åkte vi vidare till stan och svepte in på en handelsträdgård där de reade ut stearinpuckar till refill-värmeljus för tio kronor påsen. Det var väl dagens enda fynd. Hämtade sedan upp barn (1) och barnbarn (2) och åkte ut till stallet, där det var öppet hus med ponnyridning och loppis. Det ena barnbarnet ville inte göra någonting mer än att fika p g a att "det luktade bajs" och det andra ville inte göra någonting överhuvudtaget. Gjorde noll fynd på denna loppis, men någon skänkte bort en levande tupp som enligt uppgift hette Göran. Fick även gosa med en tolvveckors Bichon Havanais-valp som var obetydligt större än ett marsvin.

Avrundade dagen på ICA MAXI och där dog själen som alltid en smula, men det som inte dödar det härdar sägs det ju. Är nu hemma och har plockat fram mina jobbgrejer (dator, telefon, ID-tagg) och borde börja fundera på någonting till middag. Känns dock helt oöverstigligt jobbigt så jag får väl dumsurfa ihop lite energi. Tack & hej leverpastej.  

7 kommentarer:

  1. Har du tagit bort min kommentar?

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej? Har inte sett någon kommentar alls...känns ju som att den här bloggen börjar göra lite som den själv vill 😈

      Radera
  2. Ok, da försöker jag igen (komma ihag vad jag skrev :) ).

    Jo, jag undrar varför du inte la beslag pa Göran? Hade väl varit kanon att börja med en tupp, eller? Kuckeliku kl 5 pa morgonen när du ända gar upp.

    Sen undrade jag vad ni betalade för er 90% vindkraft pa elen. Jag har tecknat mig för fem solpaneler som börjar levereras i november genom avdrag pa min elräkning. Tror att de fem kommer att kanske ge mig 25% rabatt. Inte helt säker pa att det kommer att betala sig över de nästa 20 aren.

    Sen var det nat mer som jag glömt för tillfället. Far aterkomma (om kommentaren gar igenom).

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför vi inte knep gratis-Göran är: 1. Vårt hönshus/hönsgård är fortfarande på planeringsstadiet och man vill ju inte göra den stackarn hemlös. 2. Eftersom vi bor inom detaljplanerat område får man inte ha tupp om man inte har tillstånd från kommunen. Ska man ha tillstånd från kommunen måste man ha grannarnas samtycke. Att få samtycke till en potentiell fridstörare från onda grannen Katla känns ungefär lika sannolikt som att en snöboll skulle förbli intakt i helvetet.

      Vi har 4 vindkraftverksandelar à 4700 kr, vilket gör att elpriset för de 90 % som de täcker blir väldigt lågt, tror det är 23 öre/kWh eller något sånt. Marknadspriset ligger väl annars på kanske 1-1,50 kr/kWh eller något sånt beroende på vad man har för avtal. Så någon ekonomisk vinst lär det väl dröja innan man räknar hem. Man kan sälja tillbaks andelarna till samma pris om man av någon anledning skulle vilja det, så de pengarna kan man ju alltid få tillbaks om det skulle knipa. Men jag ser det mest som en insats för miljön, plus att det är så GÖTT att bara kunna avvisa alla försäljare som tror att de kan pracka på en det billigaste elavtalet.

      Radera
  3. Men kan hönor lägga ägg utan en tupp? Maste de inte befruktas pa nagot sätt?

    Hälsningar fran en stadstjej :)

    Mina fem solpaneler kostar i SEK ca 11 lappar och kommer att täcka kanske 25% av min förbrukning. Jag trodde vi hade billig el, maste kolla vad en kWh kostar. Men jag känner som du, en liten insats för miljön kan aldrig vara fel även om det inte betalar sig.

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, alltså det är med höns som med oss. Man behöver ingen karl för att ha ägglossning :) Men för att få kycklingar krävs det dels en tupp och dels att hönan vill ruva det befruktade ägget (annars utvecklas inte kycklingen). Alternativt kan man köpa befruktade ägg och lägga i en äggkläckare, så teoretiskt behöver man ju inte ÄGA en tupp för att få kycklingar.
      Har varit och köpt plintar till hönshuset idag, sjukt taggad på att komma igång med BYGGET :D

      Radera
  4. AHA! Jag fattar! Tänka sig att jag gatt hela livet (hittills) utan att veta det :).

    SvaraRadera