måndag 14 augusti 2017

Hej hå

Jaha, då inleds den SISTA SKÄLVANDE SEMESTERVECKAN, buhu. Känns inte som att jag kommer att få vara ledig någonting förrän till jul, buhu. Ja, jag vet, det är i-landsproblem.

Vad händer? Inte mycket. Jag håller på att flytta ved. Vi har en vedbacke (i ordets rätta bemärkelse eftersom vår tomt på sina ställen lutar som en störtloppsbacke) ovanför carporten vedporten, och där står jag och hugger ved och är lycklig. Sedan har min man byggt en stor förvaringsplats till den kluvna veden på carportens vedportens tak, och där får den ligga och torka tills det är dags att ta ner den till carporten vedporten, vilket sker genom en lucka i taket, och sedan ska den travas upp i prydliga rader utmed väggarna. Det tar sin lilla tid, men eftersom ved är en hobby på gränsen till besatthet hos mig så gör det mig verkligen ingenting och det är nästan så att jag inte vill bli klar för det är så härligt att hålla på att samla och bära och trava och tänka på alla härliga brasor man ska elda i höst och vinter. Men sen väntar årets ved på att klyvas och travas på tork och vi har fortfarande kvar mängder av de stora tallar som vi lät fälla förra hösten, så denna hösten lär vara räddad.

I övrigt: funderar på att skaffa oss några höns. Eller det har jag tänkt på rätt länge, men när det kommer till levande varelser så kan man ju inte bara följa första bästa impuls så fort man känner VILL HAAAAA-begäret, och tro mig, det kommer ofta. Räcker med att se en kattunge på tv-reklamen så sitter jag och piper i falsett. Min man följer tio miljoner instagramkonton med tvättbjörnar och skickar roliga filmklipp till mig minst tre gånger om dagen.
Ja, men funderingarna har väl så smått börjat övergå i någon form av diffus plan den här sommaren. Jag/vi gillar höns och sedan vi för några år sedan slutade köpa ägg i affären och började köpa från små ställen där varje höna i princip har ett eget namn så har jag (okej, VI, men det börjar bli så himla tröttsamt att skriva så) insett att skillnaden är ENORM. Och då köpte vi ändå alltid ekologiska ägg när vi köpte i affär. Men det blir inte alls samma grej när det är storskaligt och kommersiellt och måste vara lönsamt, det kan ju ett barn räkna ut.

Så vi har pratat lite löst hit och dit om att istället för att jaga efter de här åtråvärda äggen (för det är rätt stor efterfrågan, i alla fall där vi bor, så det gäller att ha KONTAKTER, det är lite som att ha en pålitlig knarklangare, föreställer jag mig i alla fall) så kan vi väl smälla ihop nåt litet hönshus och köpa egna höns och få våra egna kvalitetsägg. Dessutom är det så härligt med hönor som går omkring och småskrockar och pickar och har sig.


Ja, det var väl ungefär det som har hänt. Man lever ju ett flärdfullt och spännande liv måste jag säga. Men imorgon ska jag träffa Jenny och dricka vin! På lokal! Det ni!

1 kommentar:

  1. Jag skulle ocksa skaffa egna höns om jag hade trädgard! Själv far jag levererat ägg fran frigaende höns varannan vecka. Jättegoda!

    Annika

    SvaraRadera