tisdag 29 augusti 2017

Kan vi prata lite om Game of Thrones, säsong sju, avsnitt sju?

Har precis sett sjunde avsnittet och känner att det finns ett och annat att diskutera här. Till exempel:




(((((((((((((((((((( !!!!!!!  SPOILER ALERT !!!!!!!! )))))))))))))))))))))))




1. Varför var Jon Snow och hans gäng tvungna att iväg bortom muren för att hämta en white walker? Ja, okej att ingen skulle tro dom annars, men kunde de inte ha med sig hästar? Slädar? Och är det ens rimligt att han den där smeden som är Robert Baratheons oäkting kunde springa miltals i snö i obanad terräng tillbaka till muren på typ ingen tid alls? Hur mycket hinner man löpträna som smed? Och är det inte hemskt dumt att släppa iväg någon helt utan vapen när man är omgiven av en väldans massa mordlystna white walkers som verkar kunna dyka upp var som helst när som helst? Noll säkerhetstänk här.

2. Hur rimligt är det att en eldsprutande drake, bara genom att höra sitt namn, kan sikta så himla bra med sin eld så att den med millimeterprecision kan urskilja vem som är fiende och vem som inte är det (utan att någon har sagt det)? Ingen av de goda fick ens ögonbrynen avsvedda medan fienden brändes till döds en meter därifrån.

3. Om drakglas är det enda som kan döda white walkers, varför hade Jon Snow m fl bara med sig vanliga svärd? De åkte väl ändå till den där klippön där Daenarys håller till för att utvinna drakglas och göra vapen av det? Okej att de inte hann tillverka så mycket att det skulle räcka till en hel armé, men nu var de ju inte så många plus att om man VET att det är det enda sättet att döda dem på, varför snabbar man sig inte och tillverkar några bra svärd innan man ska dra iväg?

4. Varifrån kom de här jättejättelånga kedjorna som the white walkers använde för att dra upp den döda draken ur vattnet med? De verkade ju vara flera hundra meter långa, det är väl inget man har liggandes hemma i byrålådan ifall det skulle råka dimpa ner en död drake en vacker dag. The white walkers verkar ju dessutom inte direkt bo någonstans, så sannolikheten för att de skulle smälla upp en smedja och börja med hantverk känns ju rätt avlägsen, speciellt som de verkar ogilla eld. VAR KOM KEDJORNA IFRÅN?

5. Varför är det ingen som har dödat Littlefinger? Ingen gillar honom, man kan inte lita på honom, men ändå går han omkring i sina stela snyggkläder och sin prydliga mustasch och ser så förbannat retlig ut säsong efter säsong. Han är ju inte ens en bra karaktär, bara irriterande. Mina bästa karaktärer i Game of Thrones är för övrigt: 1. Brienne, 2. Podrick, 3. Bronn. MEN DOM FÅR MAN SE VÄLDIGT LITE AV TYCKER JAG. Skärpning här nu va.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar