måndag 28 augusti 2017

Appen ni inte ens visste att ni behövde

Jag och en kollega har kommit på en idé till kanske världens hittills mest meningslösa app.

Ni vet förr när man satt på toa och inte hade något att läsa? Då läste man kanske lite förstrött på innehållsförteckningen till schampoflaskan, varningstexten till tvättmedelsförpackningen eller vad som helst med lite bokstäver på som råkade stå inom syn- eller åtminstone räckhåll. Nu när nästan alla går omkring med en SMARTPHONE i fickan så är det ju inget problem (givet att man tycker det är ett litet problem att sitta på toa utan att ha någon form av förströelse). Ja, men då tänkte vi att vi för den nostalgiske toalettbesökaren skulle konstruera och släppa en app vars enda funktion är att den slumpar fram olika bilder på innehållsförteckningar, varningstexter, reklamslogans och liknande meningslös toalett-"litteratur". Så att det blir som det var förr, fast modernt. Erkänn att det finns få saker som slår detta ifråga om meningslösheter.
Vad appen ska heta? EI SAA PEITTÄÄ såklart. Kom ihåg var ni hörde det först.

3 kommentarer:

  1. Jag erkänner att detta kan vara den mest meningslösa app som någonsin uppfunnits.
    Jag erkänner också att jag troligtvis skulle känna igen var och varannan text eftersom jag troligen läst varje existerande shampo-och tvålflasketext sedan 70-talet.

    För övrigt: vilken perfekt blogg! Den verkar innehålla nästan allt jag gillar. Bibliotek, böcker, hästar, hönshus, sandjord, språkgnäll, tv-serier och lantliv. (Av den riktiga sorten alltså. Inte tidningen där kvinnor går omkring och klipper ned rosor iförda kjol och ljusgul angorakofta för 3000 kr). Det enda jag saknar är bacon. Men det kanske finns där? Jag har bara hunnit läsa mig tillbaka till mars.

    SvaraRadera
    Svar
    1. En ny läsare, vad roligt! Får nog erkänna att just bacon är ett av de ämnen som aldrig avhandlats i denna blogg, men bacon är gott så det är säkert bara en tidsfråga innan det kommer på tapeten :)

      Radera
  2. Jaha, nu akte man ner i rankingen, och far tävla med ytterligare en läsare :).

    Annika

    SvaraRadera