fredag 25 augusti 2017

EM EM EM EM EM

Det är mycket tv och hästar och EM nu. Och spänning! Förra helgen var det EM i fälttävlan och Sverige tog brons. YAY! Nu i veckan har det varit både dressyr (och Sveriges lag tog brons. YAY!) och hoppning. Satt på lunchen och kollade tv-tider och planerade min kväll tills jag kom på att javisstja, jag ska ju rida så det går inte. Men det gick tydligen bra även om jag inte satt i tv-soffan och bet på naglarna och kved som jag gjorde häromdagen i dressyren (dressyr är ju liksom en mer utdragen plåga, programmen är så långa och så mycket som kan hända. Hoppning är ju i alla fall över på någon minut eller så, även om den minuten kan verka som en hel evighet) för i detta nu så LEDER Sveriges lag och Peder leder individuellt. Avgörs ikväll, och i helgen avgörs den individuella dressyren så det lär bli en adrenalinstinn avslutning av veckan.

Red Bulldozern igår, "tyvärr" skulle vi rida ut. Alltså jag förstår ju det här att det gäller att passa på att rida ute när man kan för man är ju inomhus större delen av året, och jag har inget emot att rida en lektion ute i paddocken, men igår skulle vi rida till en björkhage en bit från stallet och då känns det som att nästan halva lektionen blev transportsträcka. Okej, lite överdrivet men ändå. Själva lektionen gick bra. Vi red åttor och serpentiner och volter runt träden så det blev mycket lösgörande arbete i skritt och trav. Sedan red vi tillbaks till stallet och galopperade i paddocken. Galoppfattningarna funkade något bättre idag, i höger varv gick det nästan som jag hade tänkt mig, i vänster (Bulldozerns stela) varv något sämre, plus att hon blev rädd för något i en buske och kastade sig åt sidan. Satt dock kvar! Förr var det ju ingen big deal att ramla av, man bara satt upp igen och fortsatte rida som om ingenting hade hänt, men skulle man dråsa i backen nu så misstänker jag att det inte blir så lättvindigt.

I alla fall: nu blir det ridsport på tv för hela slanten. Heja SVT som sänder föredömligt mycket, bu för till exempel Eurosport som ju ändå är en renodlad sportkanal men som inte sänder någonting alls. Det är ändå ett EM i en stor sport. Sen har det säkert med sändningsrättigheter och sånt piss att göra, men ändå. Man vill ha direktsändning från arla till särla och gärna behind the scenes också. Till exempel: Varför stod Patrik Kittels häst så länge i vet-check efter att han hade ridit? Man höll ju på att få hjärtstillestånd och såg medaljerna flyga all världens väg (om det skulle visa sig att hästen inte gick igenom och han blev diskad, nu var det ju tack och lov ingenting men VARFÖR TOG DET SÅN TID?) Sånt hade "studion" djupgrävt i om det varit fotboll eller ishockey, tror jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar