torsdag 3 augusti 2017

De samvetslösa

Har läst De samvetslösa av C.J. Box. Eller rättare sagt: har tragglat mig genom cirka hälften och tänker nu lämna den åt sitt öde. Jag är inte sån som slösar tid på att plöja mig genom trökiga böcker av någon slags princip att man ska slutföra det man påbörjat. En dålig bok är en dålig bok och det är bara slöseri med tid som man istället kan ägna åt att till exempel läsa en bra bok.

Jaha, den här beskrevs i alla fall som en "nagelbitarthriller" och började väl rätt så lovande med att två ungar råkade bli vittne till ett mord, och då ska förstås mördarna ha tag på ungarna, som flyr i panik ut i tjottahejti i Idaho. Snart är alla ute och letar, men då vill det sig så illa att mördarna är f d poliser från Los Angeles med ett och annat på sitt samvete, och för att så att säga blanda bort korten så nästlar de sig in hos den lokala polisen och erbjuder sig att "hjälpa till". Ja, och ingen tror ju dom om något ont såklart, men i själva verket så har ju de helt andra skäl för att vilja hitta och gissningsvis tysta ner sina vittnen.

Ja, det var väl en berättelse med viss potential, men jag vet inte. Den blev seg och trist efter bara några sidor och tog sig aldrig, språket var segt, karaktärerna ointressanta och när man känner att man ger fullständigt fan i om de överlever eller dör så kan man ju lägga boken ifrån sig för gott, anser jag. Så det gjorde jag. Den här boken får ett överkorsat Winchestergevär av fem möjliga (för sin första halva dårå).  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar