söndag 2 november 2014

November

Jaha, och så var det november helt plötsligt. Inte för att det direkt märks. Tog en promenad med taxarna i morse, hade på mig min vanliga höst/vår-jacka och en stickad tröja under. Höll på att flyta bort i svettfloder efter en stund, men då var jag långt ute i skogen och hade inte lust att vända om, så det gjorde jag inte. Men när jag kom hem ett par timmar senare så hade man nästan kunnat vrida ur min stickade tröja, och då inte på grund av regn ska väl tilläggas.

Jaja. Värmen har annars varit på tapeten. Häromdagen fick ju värmepannan spel och betedde sig som om det var 40 minusgrader ute. Elementen var skållheta, inomhustemperaturen närmade sig bastu, det visade sig vara shunten som hade fastnat i maxläget. Den går ju på automatik och är inget vi tänker på till vardags, men nu gjorde den sig alltså påmind på detta sätt.

Men ute är det alltså varmt och väldigt o-novembrigt. Halloween har kommit och gått, vi fick inga besök. Skönt! Gjorde en pumpasoppa som var to die for, det var väl det närmaste halloweenfirande vi kom i det här huset. Det var butternutpumpa (mest) och lite lök, vitlök, potatis, jordärtskocka, purjolök och persilja. Mmmm. Igår gjorde jag potatismos med potatis, morot, jordärtskocka, sötpotatis, smör, grädde och nymald vitpeppar som jag höll på att aldrig kunna sluta äta av. Mmmm. Idag ska vi äta samma sak, ser redan fram mot det.

Läser deckare, eldar i kaminen, äter choklad och har det bra. November is the shit helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar