torsdag 27 november 2014

Denna dagen ett liv

Idag har Micke och jag möblerat om på jobbet. Det var välbehövt, kanske mest för att vi tömde en massa lådor och skåp som ingen tittat i sedan Jesus red in i Jerusalem på en åsna, samt snyggade upp vårt konferensrum som det senaste året mest har sett ut som ett förråd där man ställer in grejer som man inte vet vad man ska  göra av. Älskar att slänga grejer som bara ligger och tar upp plats, så vi fyllde sopsäck efter sopsäck med urgammalt mög som ingen människa kommer att sakna. Sedan gjorde vi diverse möbelrokader och jag fick förkasta en genial ommöbleringsidé jag hade i mitt rum på grund av att skrivborden (har två som står i vinkel) då hamnade för långt från väggurtagen och jag tycker sladdar är tillräckligt eländigt fula som de är och hade därför inte lust att göra saken värre genom att trixa med förgreningsdosor och förlängningssladdar. Försökte mig på några andra varianter, men inget blev bra så till slut satte jag tillbaks skrivborden ungefär som de stod från början. Så det var ju lite ogjort arbete, men det är väl smällar man får ta. Har i alla fall varit på Erikshjälpen och fyndat en fåtölj som jag tänker mig att jag ska sitta i och läsa mastiga jobbgrejer på ett skönt och avslappnat sätt. Remus, tax med rätt att döda, hoppade raskt upp och lade sig i den med en min som att det var väl på tiden att jag tänkte på hans komfort lite också*. Så var den invigd.

Åkte sedan hem och städade vidare. Hemma går det lite trögare att få till den där euforiska ÄH SLÄNG SKITEN-andan eftersom min man tycker att väldigt mycket kan vara "bra att ha". Ibland har han rätt, men det blir hur som helst alltid olika grader av diskussioner som brukar sluta med att han säger att han tänker ge bort [insert: valfritt föremål som jag vill slänga] till någon behövande själ i omgivningen, och så blir det lik förbannat liggande kvar ett tag till.

Efter städningen fick jag susa som ett jehu till bibblan som idag stänger klockan 17.00 (har bara öppet tre dagar i veckan och nästa är måndag) för att hämta böcker som jag reserverat. Tycker det är så djävla fantastiskt med bibblan idag att jag inte nog kan lovsjunga fenomenet. Att man kan sitta hemma på röven och söka efter böcker man vill läsa, reservera och sedan får man i sinom tid ett litet vänligt mail att nu finns dom att hämta på ett bibliotek nära mig. OCH DET KOSTAR INTE EN KRONA. Det är så fucking outstanding att jag inte finner ord.

Avrundade dagen med att slå in julklappar. Vill bara meddela i förbigående att jag nu är HELT KLAR med alla julklappar och det är inte ens första advent. Föreställer mig att alla som flänger runt som röda djävlar den 23/12 vill döda mig lite, men jag har inte besökt en enda affär förutom Konsum för att hämta ut mina försändelser. Tack e-handeln för alla fina stunder.

Möblera om och städa och hämta låneböcker och slå in julklappar. Tja. Inte den roligaste dagen i mitt liv, men det får väl gå ändå.


* På instagram skrev jag lite skämtsamt att jag väl får fortsätta sitta och läsa vid skrivbordet, men det är inte sant. Våra hundar ligger ofta, för att inte säga alltid, i soffor och sängar och varhelst de behagar, men de flyttar sig utan åthävor när man ber dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar