söndag 30 november 2014

Trendit trendit

Igår hörde jag på radion att nu är det ute med snobbiga Gucciväskor och liknande attribut och inne att "gå omkring i träningskläder även om man inte tränar". Enligt radioo P4:s modeorakel som håller låda om lördagarna så är det nuförtiden så trendigt med hälsa och motion att det är fränt att state:a det även när man inte är på väg till eller från gymmet eller elljusspåret.

ÄNTLIGEN alltså. Alla som känner mig någorlunda vet att jag och mina Adidasbrallor är så gott som oskiljaktiga (har förstås flera par, så det är ju inte som att jag aldrig tvättar dom) och så har det varit i eviga tider. Eller åtminstone sen jag fick en någorlunda inkomst och kunde unna mig att köpa Adidas, innan dess var det väl mer något lågbudgetnonamevariant. Nu är jag alltså inte bara bekvämt avslappnad i min klädstil utan SKITTRENDIG. Het liksom. Det trodde man ju aldrig att den dagen skulle komma.

Tänkte jag, och berättade detta stolt för min dotter, modekännaren, hipstern, och hon tog ner mig på jorden igen genom att säga att det "nog menas såna som sitter åt lite mer". Alltså inte rejält urtvättade bomulls-Adidas med några år på nacken som fladdrar lite patetiskt i vinden, det ska väl vara såna där tajta glänsande i lycra då antar jag.

Hur man än vänder sig har man sin Adidasklädda röv bak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar