onsdag 19 februari 2014

Parkeringsångesten m m

Ska till tandläkaren på fredag. Förr hade jag en tandläkare som såg ut som Dr Kovac i Cityakuten, men det var bara ett plus som man inte hade så mycket nytta av eftersom han gömde sig bakom ett munskydd större delen av tiden, men han var BRA. Att ha en bra tandläkare är snudd på livsviktigt, så när Dr Kovac meddelade att han skulle flytta till andra sidan Skåne så var det ett dråpslag så stort att jag först på fullt allvar funderade på att följa med. Ja, alltså inte som i "flytta med" (någonstans går även min gräns), men vara kvar som patient. Fast sen ändrade jag mig, för det skulle i princip innebära att ett tandläkarbesök skulle ta en hel dag, och så himla roligt och billigt är ju inte det att man skulle offra en semesterdag på detta nödvändiga ont. Blev kallad till en ny tandläkare, men enligt Liselott på jobbet (= säker källa) var hon "för djävla hårdhänt", och det vill man ju inte utsätta sig för i onödan, så jag ringde och bad att få byta till den som Liselott hade bytt till. Och han var också bra. Nu har jag bara varit där en gång, så därför vågar jag inte ge omdömet BRA med versaler, men det finns hopp. Lätt på handen och inkännande och förstående kommer man långt med. Hade dessutom inga hål, men det var ju kanske inte hans förtjänst.

Dit ska jag alltså på fredag. Det är ju ingen "hit" i sig, men till råga på allt har dom byggt om halva Ankeborg. Jag ju är aldrig "i stan" längre, så jag hittar därför ingenstans längre. Men en sak vet jag, och det är att man inte kan parkera någonstans där man alltid kunnat parkera innan. Min tandläkare håller till exakt mitt i stan, och där är bara gågator. Och de futtiga parkeringsplatser som har funnits lite här och där på gatorna runt omkring innan har blivit någon djävla "citylänk" där det bara får köra bussar nu (obs, har inget generellt emot detta). All parkering i "city" ska tydligen ske i ett jättestort parkeringshus som har smällts upp där, och över min döda kropp att jag kör in i ett sånt. Det är många gånger det sista man gör i detta livet (källa: ett oräkneligt antal deckare/thrillers/skräckfilmer) och än är jag inte riktigt beredd att kasta in handduken. Har redan nu börjat oja mig över var jag ska parkera någonstans eftersom jag inte kommer på något annat rimligt alternativ. Det finns visserligen en rejäl gratisparkering en rejäl bit därifrån, men en rejäl promenad har ju aldrig skadat. Dessvärre läste jag i tidningen för ett tag sedan att folk tydligen roar sig med att borra rejäla hål i parkerade bilars bensintankar på denna lite ensligt belägna parkering och på så sätt komma över gratis drivmedel, vet ej om jag är sugen på att utsätta The Queen of Volvo för denna risk. Jaja, jag har ju ett par dagar på mig att fatta det slutgiltiga beslutet.

Tycker det kliar oroväckande i halsen. Gissar att det beror på att Den Vandrande Virusbomben Oliver var här igår, och i morse vaknade han med 39 graders feber och det påstås ju att man smittar som mest precis INNAN man blir sjuk (vet inte om det är sant, det känns helt djävla ologiskt) och vi som satt med huvudena ihop över kioskvältaren HALVAN OCH POLISBILEN cirka hur länge som helst. Nu får jag betala priset för det, om det inte bara är inbillning. Hoppas på det senare. Har verkligen inte tid att bli sjuk just nu.

1 kommentar:

  1. jag har inte blivit sjuk än (peppar, peppar...) så du inbillar nog dig bara, hoppas jag :)

    SvaraRadera