onsdag 19 februari 2014

All right boys, lös av

Men nu går dagarna sådär fort igen. Fast det är rätt mycket nu och mest är det på jobbet. Så hjärnan känns lite tom och urvattnad på fritiden och producerar tydligen inte speciellt mycket av vikt och värde att sätta på pränt.

Men känns det inte lite som vår nu? Det är plusgrader och vintergäck och snödroppar i trädgården och överallt är det visset fjolårsgräs och torr asfalt och porlande små bäckar. AAAAAH. Min bästa tid börjar nu. Kommer det ett nytt snöoväder nu så blir jag inte glad, så mycket kan jag väl säga. Då får ordet "bakslag" helt nya dimensioner.

OS ser jag ingenting av. Jag gillar mest vintersport att ha som lite bakgrund när man ligger och ska ta sig en eftermiddagslur i soffan. Det är fint att somna till. Eller radioreferat av ishockeymatcher, det är ungefär lika avstressande som jag tror att valsång och såna grejer är för antroposofer. Det är liksom ett entusiastiskt men entonigt smatter som aldrig någonsin sinar, och nu är pucken i zonen och Lindberg lyfter klubban och får iväg ett skott tvärs över två zoner och där kommer Larsson i röd tröja från vänster och försöker sig på ett skott mot mål, men mittbacken är med och blockerar skottet och pucken glider ut över den förlängda mållinjen och Modo är fortfarande i numerärt överläge när det återstår fem minuter och trettionio sekunder av den andra perioden när Modo möter Linköping på bortaplan i Cloetta Center i Linköping i SHL denna torsdagskväll, det finns liksom ingen detalj som är för oviktig att matas ut i detta flöde (obs, ovanstående är påhittat så ingen behöver påpeka att "Lindberg" och "Larsson" inte återfinns i några laguppställningar, eller det gör de kanske, men då är det väl ingen av dom som har röd tröja, men skitsamma för DET HÄR VAR ALLTSÅ ETT FEJKAT REFERAT) och eftersom jag varken begriper mig på ishockey eller bryr mig om hur det går för något av lagen så orden ingen som helst betydelse, det är som ett slags mantra som tar mig till något slags avkopplat tillstånd där tankarna flyter omkring lite hur de vill utan att störa mig med tråkiga oviktigheter som "måste komma ihåg att köpa mjölk" eller "herregud, släckte jag innan jag gick från jobbet?"

Inget aktivt OS-tittande för mig alltså, men det är ju ändå kul när medaljerna liksom faller i stora klasar över Sverige. Och jätteroligt när KUNGEN försöker sig på att trösta norrmännen som blev utan i herrarnas skidstafett, "jamen ni fick ju en medalj i super G i morse, ni kan ju inte vinna allt". HAHAHA.  Humor på hög nivå. Eller det kanske bara är jag som tycker det.

Nä, nu ska jag ladda för Sveriges Mästerkock. Gillar programmet fastän jag varken gillar någon av programledarna eller någon av de kvarvarande deltagarna. Han som är istället för Per Morberg är ju i och för sig bättre än Per Morberg, men det kan ju inte vara så svårt att toppa en sån slemmig gammal mjöldryga. Däremot så stör jag mig på att han, "den nye" (vet ej vad han heter) inte kan uttala "r" utan pratar om en jiktigt god jödvinssås baja ska ha aningens sötma. Det är nästan värre än han på Trafik- och Serviceredaktionen på radion som läfpar fram att utanför Födertälje ftår det en långtradare på E4:an i födergående riktining och kan vara fvårt att paffera i höger körfält. Sådär, nu har jag gjort mig lustig över folk som har talfel också. Men jag kan inte hjälpa det. Det kan väl inte dom heller i och för sig, så FÖRLÅT. Eller nåt.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar