lördag 8 februari 2014

Lördagsfriden sänker sig

Sitter i soffan, har precis slöglott på Sveriges Mästerkock på TV4 Play, fattar inte hur det kan vara så glamouröst att vara kock så att folk håller på att bryta ihop när de riskerar att åka ut. Ja, jag gillar väl också att laga mat, men vet inte om jag är sådär extremt sugen på att ha det skitstressigt, kassa arbetstider och (har jag för mig) rätt dåligt betalt om man inte är någon trendig mästerkock då villsäga. Men de där vanliga dödliga tjänar väl inte storkovan direkt om jag inte är helt felunderrättad.

I detta hem lagas i alla fall mat utan lön, fläskytterfilé som står och gosar i stekpåse. Har skalat potatis som jag ska koka, och sen kommer jag att woka butternut-pumpa, zucchini, rödlök och broccoli. Och så en god sås på det. Mmm...kan knappt bärga mig till det är matdags. Det är det tyvärr inte än på ett tag, men den som väntar på något gott väntar på middagen. 

Kollar på friidrott nu. Jag har, till skillnad från en massa bittra människor i min omgivning, en massa tv-kanaler som visar vinter-OS, men jag är rätt så ointresserad av vintersport faktiskt. Det passar bäst som ljudkuliss när man ligger på sofflocket och läser eller halvsover. Det är tydligen oerhört provocerande nu när OS står för dörren, fortfarande enligt en massa bittra människor i min omgivning. VAD SKA GAMLA MÄNNISKOR TITTA PÅ DÅ? riktigt skrek en insändare i lokaltidningen häromdagen, med anledning av att OS-sändningarna bara visas på TV3 och andra "betalkanaler". Som om samtliga gamla människor hade ett kollektivt intresse för sport samt totalt oförmögna att skaffa ett annat kanalutbud än ettantvåanfyran. Man bara: Gäsp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar