onsdag 26 februari 2014

Driving one of your cars

Idag påbörjade jag det tröstlösa projekt som heter "köpa ny bil". Det hade kanske varit mer lustfyllt om man varit fullständigt ekonomiskt oberoende och/eller ändå byter bil vart och vartannat år. Men för mig! Som har en budget! Som har haft en och samma bil sedan 1995! Känner mig ju inte direkt världsvan när jag stegar in i en bilhall. Ja, jag stegar in i bilhallar. Skulle aldrig få för mig att köpa bil på Blocket, av en vilt främmande privatperson utan några som helst garantier för någonting. De kan ju ha lagat känsliga detaljer i motorn med gamla utplattade kattmatsburkar. Många har säkert gjort stora fynd på det viset, genom Blocket alltså. Men jag kommer inte att vara en av dom.

Sen undrar man ju lite om man ska bli smickrad eller typ lite förbannad när man kommer inhasande i säckiga Adidasbrallor och leriga gympaskor och förklarar att man bara vill ha en hyfsat bränslesnål bruksbil med plats för hundar och omedelbart blir bortföst till en blänkande Peugeot i blå metallic med glastak och tonade rutor och "designdetaljer". Det skulle väl likna något om jag kom glidande uppför Vedema backar för att möta upp viltspårgänget med en sån. Ha ha ha. Eller kanske inte.

Är redan trött på projektet och vill helst att det ska vara avklarat typ igår. Blir trött som en apa när min man säger att "man kan gå in på Bilprovningen och kolla statistik för olika märken och modeller och se vilka det är mycket fel på...".  Ja, det kan man säkert och det är säkert klokt, men ORKA.

To be continued, misstänker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar