tisdag 24 juli 2012

Tuesday wednesday heart attack

Jamen det var väl festligt att vädergudarna klämde i med årets värmebölja i samma veva som min semester tog slut. Fast ärligt talat så är jag inte speciellt jätteledsen över det. Är inte så mycket för värmeböljor faktiskt, blir mest apatisk och bränner mig i solen och får eksem och huvudvärk. Sedan är det väl inte jättekul med dagar när det regnar från arla till särla heller, när alla ytterkläder och skor man äger aldrig hinner bli torra och man måste stå en kvart och torka genomblöta hundar varje gång man har varit ute i mer än 30 sekunder, för att inte tala om hur alla mördarsniglar frodas. Men jag får nog ändå säga att medelvärdet av medelvädret under min semester var rätt okej.  

Lite bittert är det förstås att börja jobba. Hade gärna varit ledig ett antal veckor till, som en lärare eller så. Minus läraryrket. Skulle aldrig klara av att vara lärare, främst beroende på att 99 % av alla lärare man träffar på är helknäppa. Vad pratar man om i lärarrummet med såna, liksom? Det är den typen av tankar som hejdar mig när jag någon gång funderar på alternativa karriärer, ungefär som en gång när jag på ett annat jobb tackade nej till ett rejält kliv i karriären bara för att jag inte kunde komma på vem jag skulle kunna fika med i min nya yrkesroll. Eller det var inte enbart därför, men det hade en viss betydelse.

Sedan verkar ju även 99 % av föräldrarna till de barn man som lärare förväntas undervisa vara ännu knäppare än själva lärarna. Och slutligen så tror jag att jag hade blivit skogstokig om någon slö unge hade suttit och varit helt absorberad i någon djävla Iphonebubbla under lektionstid, så det hade nog tagit en ände med förskräckelse. Hatad av alla, typ. 

Skomakare, bliv vid din läst eller vad det heter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar