lördag 14 juli 2012

Marknad

I morse när jag var ute och spatserade så noterade jag att det var rent DJÄVULSKT med trafik på "stora vägen", som vi säger här på landet, alltså genomfartsleden also known as Väg 9/19. Ja, då visade det sig att det var marknad i byn. Den har vi lyckats missa alla andra år eftersom den sammanfaller med bluegrassfestivalen som min man i år besöker själv. Kan för övrigt inte med ord beskriva hur enormt lättad jag är över mitt beslut att stanna hemma i år, eftersom det visade sig att tältpinnarna fortfarande ligger kvar i källaren, 40 mil från tältet. Vet inte hur de löste det, men jag är däremot helt övertygad om att jag skulle fått ett nervöst sammanbrott...FEL. Ett raseriutbrott är nog närmare sanningen. Om jag hatar att sova i tält är det ingenting mot vad jag hatar att tvingas övernatta i en bil.

Jag är dock inte speciellt mycket för marknader. Trångt är det och det säljs ändå mest skit. Har aldrig ens en gång funderat på att besöka Kiviks världsberömda marknad fastän jag har bott i Skåne i över 25 år. Jag känner däremot en som är över sextio år och som bara har uteblivit två gånger i hela sitt liv. En gång kom det ett avloppsgrävande emellan, minns inte detaljerna men det gick i alla fall inte att utebli från detta, och en annan gång skulle det födas barn och då var det väl inte heller riktigt passande att vilja prioritera sockervadd och karuseller.

I ALLA FALL så tvingades jag passera genom helvetets förgård för att komma till elljusspåret, som var min destination. Som väl var hade kommersen inte riktigt kommit igång än eftersom det fortfarande var i relativt arla morgonstund. Knatade hemåt igen, tvättade lakan, utmanade ödet och hängde ut dom på "tork" (ska bli regn senare idag), klippte gräset, högg lite ved, röjde undan några irriterande almskott med min 50 centimeter långa röjkniv. Älskar min röjkniv, känner mig lite som Indiana Jones när jag går loss med den bland ogräs och sly. 

My precious.
Sedan tränade jag lite med Remus, tax med rätt att döda. Håller på med ett ASTRÅKIGT moment som heter "sändande med ställande" och just nu funkar det väl kanske 7 gånger av 10 och det är möjligen okej, men absolut inte mer. Men det är ju bara att traggla vidare. Sedan fick han "leta" efter hundgodis som jag hade "gömt" i en hoprullad handduk och sedan roade han sig själv en god stund med att jaga, döda och nedlägga ett märgben medan jag kollade Facebook och läste andra nyheter.

Nu ska jag baka kakor. Skurna chokladbröd och jitterbuggare. Hej 50-tal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar