tisdag 17 juli 2012

Länge leve Jordbruksverket

För ett tag sedan sökte jag tillstånd att få lägga ut blod i Guds gröna natur. Med detta avses här " blod av livsmedelskvalitet för träning och bedömning av hundar för sökning efter skadat vilt", som det heter på byråkratspråk, eller "viltspår", som vi vanliga dödliga säger. För det är inget man får göra hur som haver utan till detta krävs att man ansöker om ett särskilt tillstånd hos Jordbruksverket. Så för några veckor sedan fyllde jag i en riktigt maffig blankett och skickade in tillsammans med ett kvitto på att jag betalt 300 spänn, för det är vad tillståndet kostar på en treårsperiod. 

Idag fick jag mitt tillstånd. Det var ett A4 med tättskriven text på båda sidor som på ett otroligt omständligt sätt berättade att Jordbruksverket hade bifallit min ansökan, registrerat mig som driftansvarig och gett mig ett tiosiffrigt registreringsnummer att hålla reda på. Sedan följde en halv sida villkor för tillståndet, till exempel att "materialet endast får användas för det ändamål som detta beslut omfattas" och liknande. Sedan följde en liten berättelse om på vilka skäl Jordbruksverket hade grundat sitt beslut (artikel 17 och 23 (EG) nr 1069/2009). Sedan fanns ett stycke om hur jag skulle gå tillväga om jag av någon händelse skulle få lust att överklaga att Jordbruksverket gett mig det tillstånd jag ansökt om, och slutligen en halv sida med "övriga upplysningar", vilket bland annat omfattade namngivning av beslutsfattande personer (2 st). 


Mäktigt, eller hur? Det är inte slut än. Fick dessutom med detta en ny blankett där jag ska fylla i att och vid vilket datum jag har mottagit "handlingen", och denna skall skickas tillbaks till Jordbruksverket inom en vecka. Jag fantiserar nu lite om att Jordbruksverket ska skicka en blankett till mig för att bekräfta att de har tagit emot min bekräftelse, och så ska vi hålla på så i evigheters evighet. Ja, men det är väl så här man skapar arbetstillfällen kan man väl tänka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar