lördag 28 juli 2012

Plankan

Idag skulle det bli regn och åska, och tidigt i morse kom det en liten skur. När vi sedan masade oss upp sken solen. Det har den för övrigt gjort precis hela dagen, plus att det har varit äckligt kvavt. Gick ut på taxpromenad, men det var nästan att betrakta som djurplågeri. Satt sedan några timmar i skuggan och läste Pythians anvisningar, som är den tredje och förhoppningsvis avslutande delen som inleddes med Kråkflickan och Hungerelden. Alltså, de är ruskigt bra, men det börjar bli lite VÄL många karaktärer och mordoffer att hålla reda på, och när man inte ens vet om det är riktiga människor eller om det är någon av alla multipla personlighetstyper som en av huvudpersonerna har i sitt privata persongalleri så blir det lite jobbigt i längden. Men bra.

Så idag har det inte blivit många knop gjorda. Hoppas att det inte är lika varmt i London som här nu när OS har börjat och allt.  Sitter nu och har ett öga på damernas handboll, Sverige mot Danmark. SPÄNNANDE. Grubbström är bra i målet, men det är många tekniska fel i anfallet och Therese Islas Helgesson har precis burits ut på bår.

Efter matchen ska vi fortsätta på glidarlinjen och köpa pizza eller nåt från pizzerian här på gatan. Vi var ju ute och åt på ett annat ställe här i byn igår som har ny ägare och som det har skrivits en del om i lokalpressen på senare tid, men det var en förfärlig upplevelse. Eller åtminstone en rejäl besvikelse. Vi beställde planka, och in kom en planka som förvisso såg helt delikat ut. Men skenet bedrog. Potatismoset var helt smaklöst, och dessutom torrt på ytan och innehöll något som i bästa fall var klumpar av halvrå potatis. Köttet var lite senigt och verkade inte heller ha varit i närheten av vare sig salt- eller pepparkar och saknade dessutom varje form av stekyta. Det enda som smakade något var såsen, som dessvärre var generöst applicerad över hela alltet. På vår lokala pizzeria Sankta Klara kan man också beställa planka, och den är svingod. Plus att man får såsen i en liten bytta så man själv kan få bestämma hur mycket man vill ha och var man vill att den ska ligga.
Näe, gårdagens middag var verkligen en besvikelse. Dessutom såg han som tog upp beställningar och tog betalt ut som en blandning mellan Norman Bates och Joker i Rederiet, och det var ju inte direkt en stämningshöjare heller. I fortsättningen ska vi BARA gynna Sankta Klara på det lokala planet. Som ikväll alltså. Hear my voice.

 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar