tisdag 17 juli 2012

Dagens hat: Katla

Var ute och påtade in trädgården innan idag. Att påta i trädgården innebar idag dels att bära upp en massa ved som låg i vedbacken och var i vägen för gräsklipparen (samt att flytta undan de två paddor som tyckte att det var fint att ligga och trycka i blött gräs under blöt ved), dels att fördela klippet från veckans etapper av gräsklippning (har fått avbrytas flera gånger pga regn) under buskar och i jordgubbslandet. Varför gör man det? Jo, dels för att gräsklipp är fullt av kväve (=gratis gödning av den magra sandjord vi har välsignats med), dels för att ogräs inte växer tillnärmelsevis lika mycket på mark som är täckt jämfört med hur det växer på bar jord.
På andra sidan staketet gick Katla och väste som den eldsprutande drake hon är. Hatar sån där passiv aggressivitet när folk går omkring och fäller beska kommenterar sådär lagom halvhögt så att man inte kan undgå att göra det, men utan att för den sakens skull sjunga ut öppet. Det var "skit" med att folk lade ut en massa "skit" som dessutom luktade "skit". Allt uttalades till ackompanjemang av ljudet av en klippande trädgårdssax som framfördes med en frekvens som fått Edward Scissorhands att bli grön av avund. Tror eventuellt att det har slagits någon form av världsrekord i uttalandet av ordet "skit" från andra sidan staketet idag. Möjligheterna att det kommer att landa ett anonymt hatbrev i brevlådan de närmaste dagarna känns också överhängande.

Retar mig extremt mycket på detta just nu. Tycker att såna där ultrasura och halvsenila och OTREVLIGA gamla kärringdjävlar kan flytta dit pepparn växer (odlar ingen peppar i år som tur är). Men som jag har sagt innan: Är det bråk de vill ha...så ska de inte få det. Hade Cold Silence Treatment varit en olympisk gren så hade vi skördat guld. Sanna mina ord.

1 kommentar:

  1. Ni gör förstås helt rätt som inte ger er in i fajten - fast det hade varit j-t (JÄVLIGT alltså), kul att läsa om ert trädgårdskrig OM ni nu skulle ge er på att käfta tillbaka. Till exempel om du hade snäst nåt i stil med "Om ni sköter ert så sköter vi vårt, okej?"

    SvaraRadera