måndag 18 maj 2009

Sony Djävla Walkman

För några månader sedan skaffade jag en Sony Walkman, vilket inte känns som världens bästa köp. När man betalar närmare tusen spänn för en mp3-spelare inbillar man ju sig att man ska få någon form av kvalitet. Valuta för pengarna så att säga. Men i helvete. Bortsett från att den börjar om från låt 1 varje gång jag startar så går det inte att göra låtlistor. Eller, det går jättebra att göra låtlistor i mediaspelaren och det går jättebra att exportera dom, men att sedan plocka fram låtlistan i Sony Ponny Walkman är helt omöjligt. Men jag har överlistat den fan och har skapat mappar på olika teman istället. Det funkar ju, men det stör mig enormt att det inte bara kan FUNGERA som det är tänkt utan att man måste hitta på såna här MacGyveraktiga lösningar.

Droppen kom i lördags när jag stod i startfållan till Göteborgsvarvet och Sony Ponny Walkman bara tvärdog. Eller displayen lyste förtroendeingivande och meddelade att den spelade Holiday med Green Day, men det hördes inte ett ljud. Jag trodde först det berodde på att jag hällt en flaska vatten över mig i avsvalkande syfte, och tänkte att det hade blivit någon slags kortslutning eller så. Det var inte mycket mer att göra än att bita ihop och springa sina sura djävla 21097,5 meter utan musik. Vilket nästan är tortyr bara det, eftersom jag är sjukt beroende av att ha musik när jag springer.

Sony Ponny spontanuppstod från de döda senare samma kväll när jag lämnat av Stefan i Vinslöv och alltså inte längre hade någon underhållning. Då fungerade den perfekt, och jag trodde att fukten-eller-vad-det-nu-var väl hade avdunstat eller så. Men i morse gick den inte ens att starta. Jag tänkte att den väl hade laddat ur sig. Fast den var fulladdad i lördags och går ner i standbyläge på nolltid så fort man ingenting gör. Men men. Jag stoppade i laddaren och gick till jobbet. När jag kom hem fungerade den finfint och jag gick ut på en promenad. När jag promenerat en kvart blev det tvärtyst igen. När jag kom hem testade jag ett annat par hörlurar med samma resultat. Jag provade att reset:a. Då slocknade den och ville inte alls. Jag satte i laddaren och då valde den att blänga på mig. Ljudlöst. Då blev jag sur på allvar och förklarade krig mot detta djävla måndagsexemplar. 

Så i morgon ska OnOff få en liten påringning. To be continued, som det heter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar