måndag 4 maj 2009

Jag dricker, men Gud förlåter mig nog

Idag kan man läsa i Metro hur man blir "AB Lyckliga Familjen". Sånt där brukar ju vara så dumt att man helst av allt vill avlossa ett skarpladdat vapen, och den här artikeln var inget undantag. Av ekonomens tre tips var det första Låt storebror hämta på dagis. Du sparar c:a 50 kronor per dag, 1000 kronor i månaden.  Det där förstod jag inte alls, varför skulle det vara billigare för "storebror" att hämta på dagis än för föräldrarna? Utgår man från att föräldrarna kör bil och att "storebror" glatt traskar vägen fram i ur och skur? Antingen kan man väl åka kollektivt, då sparar man en rejäl slant, eller så bor man så helvetes långt från dagis att man inte kan det, och då känns det ju rätt taskigt att skicka "storebror" i syfte att spara bensinpengar. Och varför utgår man överhuvudtaget från att alla familjer innehåller en "storebror"? Och förresten, kan alla som har en tonårsson som snällt hämtar småsyskon på dagis och passar dem tills föräldrarna slutar jobba istället för att hänga med sina kompisar efter skolan räcka upp en hand? Nehe, det var visst inte så många.

Det andra tipset var Om du arbetar heltid och tjänar 25000 kronor i månaden och drar ner arbetstiden med  två timmar per dag innebär det att du kommer att "förlora" cirka 4300 kronor efter skatt per månad. Det där tycker jag inte var att betrakta som "tips", och den matematiska nivån var väl typ på högstadienivå. Men det verkar ju inte överdrivet svårt att vara expert på ekonomi.

Det tredje tipset löd Många har ingen buffert för oförutsedda utgifter. Starta ett månadssparande på bankkonto med ambitionsnivån att spara två månadslöner. Jamen det känns ju verkligen som ett JÄTTEBRA tips till alla dom som typ lever på 65-procentig a-kassa, särskilt nu när det är lågkonjunktur och 1500 sökande till ett sketet städjobb. Så dumt att inte ha en buffert om något oförutsett skulle inträffa då.

Som sagt, är det inte svårare än så att bli ekonom och få strö pigga tips omkring sig i media så kan jag också bli det. Nu får det väl ändå vara nog.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar