torsdag 28 maj 2009

"R2D2 har gått isönder"

Ser vi aldrig på film nuförtiden, kan vän av ordning fråga sig. Jo, det händer. Fast kanske inte i samma omfattning som förut. Dels har vårt snik-abonnemang på Lovefilm gått ut, men framför allt hör filmtittande kanske lite mer den mörka årstiden till.

Men i lördags var det tydligen åter dags för mig att ta itu med det mäktiga rymdeposet Star Wars. Förra gången gick ju inte så bra. Men nu var jag pigg och utvilad och kände mig redo att sätta mig in i Kraftens hemligheter.

Men det är som förgjort. Vi bestämde att ett glas av vårt utsökta äppelvin skulle sitta fint. Och det gjorde det med. Men mitt i alltihop kom min pojkväns stora glada hund och svansade ner ett vinglas i golvet med påföljd att vi fick pausa och torka och plocka glas och dammsuga och så började vi prata om något annat och öppnade en flaska till och på den vägen var det. Det är inte många som vet om det, men Star Wars är ingen film. Det är mer en miniserie med många korta och splittrade avsnitt. Jag får försöka summera vad som hänt hittills:

Om jag fattat det hela rätt så har prinsessan Leia snott ritningar till Dödsstjärnan så att man ska komma åt de sårbara punkterna och skjuta sönder hela skeppet. Den enda människa i hela rymden som kan fixa det är Obi Wan Kenobi, för han är en gammal Jediriddare och besitter Kraften. Precis som Darth Vader, som också är en gammal Jediriddare som blivit ond. Prinsessan Leia har lagrat ritningarna i industridammsugaren R2D2, men R2D2 och C3PO blir tillfångatagna och sålda som typ jordbruksmaskiner till Luke Skywalkers morbror. Luke börjar hjälpa plåtkillarna (har de ett homosexuellt förhållande?) att leta efter Obi Wan Kenobi, men när de till slut hittar honom vill han, mes-Luke, inte längre följa med och förstöra Dödsstjärnan. Men sedan visar det sig att Imperiets onda Krafter dödat hans morbror och då blir han bitter och vill bli Jediriddare istället. Och så hittar de Han Solo, som är en rymdskeppspilot med ett pris på sitt huvud för han är skyldig Jabba the Hut en rejäl slant, men han och en hårig och oartikulerad apa kan tänka sig att flyga iväg, oklart vart, mot en skälig ersättning. Så de går ombord på Millennium Falcon, och ungefär här skedde missödet med vinglaset och jag fick aldrig veta vad som hände.

Kanske får jag se del 3 i helgen. Vi får se hur det går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar