fredag 14 april 2023

Till stallet istället, v 15 2023

Igår var det dags för dressyrkurs, vi var bara tre stycken och jag hade Köttbullen. Hon var lite sur i boxen och det brukar inte vara ett gott tecken, men så fort jag tog tyglarna så kände jag att hon i alla fall inte var på sitt mest istadiga humör i ridningen, tvärtom. Hon bjöd framåt och gick i form och gjorde på det stora hela vad som begärdes av henne och det kändes bra. Sen att hon fortfarande inte orkar bära sig i galoppen får man väl ta med jämnmod, hon har ju inte riktigt fysiken och förutsättningarna på sin sida. 

Vi red olika delar ur dressyrprogram, det var kul och Köttbullen var så duktig, och jag med lite faktiskt. Höll blicken uppe och planerade vägen och sådär istället för att sitta och titta ner som är så lätt hänt. Sen blir ju inte Köttbullen en gångartsponny bara för att man anmäler henne till en dressyrkurs, så det där med att få fram mellanskritt och mellangalopp gick väl SÅDÄR, men vi försökte åtminstone, hehe. 

Sedan var det dags för nästa event och det var att ridlärarna red ridskolehästarna för tränare. Hade helt ärligt ingen aning om att vi hade så många ridlärare, men nästan alla är ju timanställda och vissa träffar man ju aldrig eftersom de har sina timmar på andra dagar än när man själv är där. Hur som helst var det väldigt kul att se dom sitta på "våra" hästar och kämpa med samma utmaningar som vi kämpar med, och så fick man lite tips och tricks för hur man kan tänka för att få dom (hästarna alltså, hehe) att arbeta i bättre balans. Sedan är det väl en sak i teorin och kanske inte alltid förenligt med ridskoleverksamhet och att alltid ha tiden som en begränsande faktor. Om en lektion är 60 minuter så funkar det ju liksom inte att skritta 45 minuter om man nu känner att det skulle behövas just den dagen, eller att ha en gemensam övning om alla plötsligt ska börja rida individuella grejer som passar just den hästen just den dagen. Men det var bra tänk och som sagt kul att se.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar