torsdag 13 april 2023

Everywhere I go I hear what's going on

Igår väntade jag hela dagen på ett viktigt samtal. Började hålla mig beredd vid lunchtid eftersom det var avtalat att det skulle komma "på eftermiddagen" men klockan hann bli 20.15 innan luren gav ljud ifrån sig, så det var många timmar som spenderades med att lägga Solitaire. HATAR att vänta på att någon ska ringa mig, hatar visserligen att ringa själv också, men då har man ju i alla fall bollen i sin egna lilla hand. 
Kom inte ut på någon promenad, vilket grämer mig såhär i efterhand eftersom det ju ändå var otroligt gott om tid, men detär ju lätt att säga med facit i hand. Var i alla fall ute i trädgården ett par timmar. Planterade om cirka 250 purjolökar vilket tog sin rundliga tid. Nu får de stå i växthuset, orkar verkligen inte ha 250 purjolökar i vardagsrummet. Tog fram krukor till tomaterna också men kände sedan att nää. Det får vara till efter helgen. Istället rensade jag mellan mina pallkragar. Har nämligen fått en idé om att så ängsblommor i gångarna mellan pallkragarna istället för gräs som det är nu. Eller en blandning av gräs, kirskål och maskrosor för att vara mer korrekt. Känner mig alltid nöjd när jag läser om hur man ska gynna den biologiska mångfalden i trädgården för det är check på det mesta faktiskt.  Särskilt de delarna om att man inte ska rensa ogräs, räfsa löv och klippa gräset för ofta. Rensar visserligen ogräs som en tossing  känns det som ibland, men jag kan garantera att det också finns otroligt mycket kvar. Hur som helst. Jag tror det kan bli fint om det växer ängsblommor istället för gräs mellan pallkragarna, men då måste ju först gräset bort så att det inte konkurrerar ut ängsblommorna innan de hinner gro. 

På tal om det så är jag med i en Facebookgrupp som heter något i stil med "Gör Sverige vildare" och vars  tanke (trodde åtminstone jag) är att man ska inspirera varandra att skapa trädgårdar som gynnar pollinatörer, men Facebook verkar ju sannerligen ha en tendens att locka fram det sämsta hos mänskligheten. I min värld tycker jag det handlar om att man ska få till en attitydförändring hos folk, att steril golfbanegräsmatta inte behöver vara det enda givna idealet och att man inte ska behöva vara rädd för att surmagade grannar ska ringa kommunen och klaga för att man inte klipper gräset. Men den här gruppen verkar ha en stomme av ängsblommefascister som tar det som sin livsuppgift att gå in och kommentera folks bilder. Där lägger intet ont anande Asta, 78,  upp en bild på en rabatt med diverse blomsterprakt och skriver att så här ser hennes trädgård ut och får genast en kritisk kommentar om att ingen av de blommorna är inhemska och inga vilda pollinatörer kommer att gynnas av detta. Och så kommer Elin, 22, och lägger upp en bild på en påse med ängsblommefrön som hon planerar att så, och då kommer det en rejäl sågning om att hon köpt fröer på fel ställe och de kan innehålla invasiva arter som kommer att slå ut vår inhemska flora och i förlängningen kommer allt liv på denna planeten att DÖ och då är det indirekt Asta, 78 och Elin, 22:s fel. Sån är tonen i kommentarsfältet och ibland skriver någon ett inlägg om att det är så tråkig ton i gruppen och då blir det ett mästrande om att "vi är faktiskt några i den här gruppen som KAN DET HÄR och vill dela med oss av vår kunskap och varför kan folk inte bara FATTA ATT VI HAR RÄTT" (skriver de inte, men det är liksom andemeningen). Nä, men Gud vad tröttsamt detta är. Vad gjorde folk innan de kunde avreagera sig på Facebook, gick loss med knytnävarna? 

Ikväll är det ridning. Denna vecka är det ju påsklov/teorivecka, men då brukar det också ordnas lite extra aktiviteter och jag har anmält mig till en dressyrkurs. Ser fram mot det för nu har det ju varit markarbete och hoppning i Bästa Måndagsgruppen™. Men ett rejält dressyrpass är ju bra för både kropp och själ. 
Ska sen hem och packa eftersom jag ska åka till min syrra i helgen och sticker direkt efter jobbet imorgon, finns ju liksom ingen anledning att åka hem (eftersom det är åt "fel" håll) bara för att hämta en väska, typ. Måste bara komma ihåg att ta med den på morgonen också, annars faller ju den planen  rätt så snöpligt. Men först ska det väl arbetas och ätas sitt bröd i sitt anletes svett, hodeladihodeladihoppsanvilkendag. 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar