onsdag 5 april 2023

Coming up: PÅSK

Idag jobbar jag sista dagen innan påskledighet och det ska bli så G-Ö-T-T.  Sedan julledigheten tog slut i början av januari har jag jobbat som ett litet as varenda dag medan veckorna bara har rusat iväg. Påsk, va? Det är väl ändå den bästa ledigheten. Man kan alltid lita på påsken! sa jag till min man när han klagade på att "man aldrig vet när påsken är" (jo det vet man ju: första söndagen efter första fullmånen efter vårdagjämningen). Men till skillnad från den svekfulla julen som i och för sig alltid inträffar den 24-26 december men som ju ibland hamnar på en lördag och söndag så att den där ledigheten man suktat efter nästan inte blir mer än en vanlig helg så är påsken stabil och levererar alltid en rejäl långhelg oavsett om den är tidig eller sen. 

Mina påskplaner är inte många. På söndagen ska jag till spårskogen och lägga spår och på måndagen är det spårträning hela dagen. På fredagen funderar jag på att lyxa till det med drop in-ridning. Har ju inte varit på drop in-ridning sedan i början av förra höstterminen för den blev ju inställd eftersom en instruktör slutade lite hastigt och lustigt, och sedan började jag ju rida Lille P istället. Samt fick plats i dressyrgruppen och det är väl mer det senare som gör att jag inte längre rider på drop in, för det finns ju någonstans en gräns för hur mycket slantar man kan lägga på sin hobby. Fast NÅGON GÅNG skulle jag ju kunna, faktiskt. Få se hur jag gör. 

Men annars har jag inga andra planer än att vara hemma och ta det lugnt. Om vädret medger: kanske börja påta i trädgården lite. I höstas byggde min man en spaljé av en nedsågad tuja, och böset som blev efter att han barkade av den har legat i en hög sedan dess. Ska ta detta bös och lägga i botten av en pallkrage, men har inte riktigt bestämt mig för var just denna pallkrage ska stå någonstans. Och sen ska vi bygga staket runt ett ställe där vi ska plantera bärbuskar plus att en del av hönsgården har säckat ihop pga blötsnö och behöver fixas. Hönsen kan såklart gå där ändå, men man själv får huka sig lite om man är jag och mycket om man är min man. Väderprognosen är dock lite sisåsär, så vi får väl se hur mycket trädgårdstider det blir. 

Igår skulle jag köra min lilla intervallträning så jag svängde inom motionsslingan på väg hem från jobbet. Höll på i tusen år med att försöka få igång mina nya fräsiga bluetoothhörlurar, men fick ge mig till slut för det är ju inte rimligt att sitta och pilla med det lika lång tid som själva träningen tar. Körde utan musik och det funkar väl, men är inte samma sak, dessutom var jag irriterad för att jag inte fick dom där hörlurarna att funka, vad är det med mig och bluetooth egentligen, osv. Kom sedan på när jag körde hem att de kanske behövde laddas också? Det visade sig att de var helt urladdade så det var en helt korrekt iakttagelse. Kändes som att mina 250+ högskolepoäng lika gärna kunde spolas ner på dass. 

Kom hem, tog med mig hundarna på promenad och det var SEGT. Gick en runda som är cirka 7 kilometer men det kändes som att det lika gärna kunde ha varit 7 mil. Ändå var det rätt behagligt väder och den där intervallträningen är verkligen inte så påfrestande så att den tröttar ut mig fullständigt, men nu var det som att vada fram i sirap. Segt var ordet sa Bull. Kanske berodde det på att jag sovit svindåligt? Har ju alltid svårt att somna efter ridningen på måndagarna, och i måndags var inget undantag, dessutom väcktes jag cirka 02.30 av att Tage hoppade ner från sängen och spydde upp någonting som han sedan med stor entusiasm började undersöka och verkade vara beredd att slafsa i sig igen, och när jag for upp och tände lampan för att avstyra det hela så vaknade resten av gänget också och trodde det var morgon och MAT. Så det var ju lite stimmande där innan jag hunnit torka golv och alla var på plats i sängen igen. Ibland blir jag så avundsjuk på min man som bara lägger ner huvudet på kudden och somnar, pang som om man slog ifrån en strömbrytare. Det kan ju inte jag göra när jag varit uppe och farit, så när klockan ringde så hade jag väl precis slumrat till. Så det var kanske anledningen till att jag var trött även i kroppen? Aja, till slut kom jag hem och sedan vegeterade jag i soffan resten av kvällen. 

Idag ska jag till Laserkvinnan på behandling, sedan ska jag svänga inom bibblan på vägen hem och hämta två böcker. Sedan: ingenting. Har ju tagit LEDIGT imorgon så idag är lite som fredag. Ska ta en promenad med hundarna och städa badrummet och lägga in ren tvätt i garderoben och sånt där småfix, men sen blir det nog soffan och finalen på Biggest Loser. Som ju redan varit och jag vet också vem som vann, men det är smällar man får ta när man tittar i efterhand. Men det är ändå kul att se förändringen. Får väl kasta ett öga på Robinson också, men jag tycker det är lite segt. Vill ha mer DRAMA än att "de gamla" förlorar alla tävlingar och att "de unga" blir kränkta för att någon snackat skit om någon. 

Imorgon ska jag nog åka och handla i en affär som ligger nere på det som räknas till det riktiga Österlen. Har inte varit där sedan innan pandemin, men tycker det är fantastiskt roligt att betrakta alla stockholmare som ska bunkra inför långhelgen i stugan och irrar omkring därinne som  vilsna hönor och letar efter primörer och flöjtar Men har dom ingen pecoriiiino här? på sån där nasal överklasstockholmska. Det är underhållning på hög nivå. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar