tisdag 11 april 2023

Påsken 2023

Jaha, påsken kom och gick i en grisblinkning, kändes det som i alla fall. Trots att jag var ledig i torsdags också så känns det nästan inte som att jag varit ledig alls, swooosh bara så låg fem lediga dagar bakom mig. Men men. 

Onsdagen, som ju kändes lite som fredag eftersom jag skulle vara ledig på torsdagen, var det väl ingenting särskilt med. Kollade på Biggest Loser-finalen och det var ju otrooooligt vad alla hade gått ner. Eller ja, nästan alla i alla fall. Stör mig dock lite på att det är så sjukt mycket fokus på träning och nästan ingen fokus alls på maten. Eller, det är det ju såklart också, men det är sällan det visas något om det förutom när det varit såna där lite krystade inslag på temat "så fixar du nyttigt fredagsmys". 

På torsdagen vaknade jag upp till snö, vad FAN liksom? Ska det aldrig bli vår? Dock var det både sol och plusgrader och eftersom nådens år 2023 hittills inte skämt bort en med vare sig det ena eller det andra så var det bara att ge sig ut i skogen och njuta. Gick en runda som är 14 kilometer och det var härligt. Såg två harar i parningslek, sedan en vildsvinssugga med kultingar, sedan förhoppningsvis samma sugga med kultingar på ett annat ställe (alternativt att det finns eller åtminstone kommer att finnas betydligt mer gris i skogen än vad jag tror), slutligen en ekorre som sprang omkring på marken och gjorde Tage, gårdshund med rätt att döda, helt GALEN. Taxarna såg inte den, annars hade de också hakat på galenskapen.    

Kom hem, städade lite och sedan åkte jag till ett Ica på det riktiga Österlen för att handla och förhoppningsvis lyssna på tillresta stockholmare som förde nasala samtal om det där livet som jag inte är en del av, men där kammade jag noll för det var nästintill folktomt. Det visade sig att alla människor istället var på Konsum här i byn (dit jag också svängde in för att handla lite grönsaker eftersom de var så ohemult dyra på Österlen-Ica), men några roliga samtal snappade jag inte upp. Åkte hem, lastade in varor i kyl och frys och låg sedan i soffan och läste tills det var dags att åka till stallet. När jag kom hem därifrån så hade min man värmt fryspizza som vi åt och drack ett glas vin till, glamouröst värre. Vi började kolla på en film som dock inte var så rolig som vi förväntat oss, så den skippade vi efter halva och sen gick jag väl förmodligen och lade mig. 

Vaknade upp till långfredag som inleddes med långpromenad. Äntligen har de gallrat färdigt i skogen runt motionsspåret så att jag kan gå min favoritslinga utan att för den skull behöva klättra över ris och stammar. Vädret var väl sisådär, men eftersom favoritslingan är rejält kuperad så lackade svetten ändå. Kom hem och sedan gjorde jag nog inget mer av vikt och värde den dagen. Låg i soffan, läste, kollade ikapp på Robinson, slöscrollade på Facebook och Instagram tills det var dags att laga middag, typ. 

På lördagen kom våren! Kändes det som i alla fall, för solen sken, himlen var blå och termometern steg till 12 grader. LJUVLIGT. Jag går en sväng med hundarna, sen kan vi väl åka till Lantmännen och köpa hönsmat när jag är tillbaka sa jag till min man och han gjorde tummen upp. Sen missbedömde jag rundans längd så jag kom inte hem förrän 45 minuter innan Lantmännen stängde och det tar väl en kvart att köra dit, så det blev snabba ryck men vi hann. 
Kom hem, åt lunch och sedan satt vi ute och fikade ett tag innan vi tog tag i ett projekt vi har pratat om rätt länge, nämligen att hägna in en del av trädgården så att vi ska kunna sätta bärbuskar där och kunna gödsla marken utan att hundarna är där och rullar sig i eller äter upp det. Det gick rätt smidigt. Jag rensade ogräs och hönsen var lyckliga över delikatesserna som med jämna mellanrum tömdes in i hönsgården. 

På söndagen skulle jag till spårskogen på eftermiddagen för att lägga spår till måndagens spårkurs. Jag är kanske sämst i Sverige på att ha en tid att passa när jag är ledig, även om tiden är på eftermiddagen så blir jag ibland lite handlingsförlamad och att det känns som att det inte är lönt att börja göra någonting. Eller ja, jag var ju ute och gick med hundarna såklart, men sen kändes det som att jag mest vegeterade tills det var dags att ge sig av. När jag kom hem kollade jag på reprisen av världscupfinalen i  hoppning från Omaha och fastän jag visste att Henrik hade vunnit så hade jag ändå maxpuls och sedan blev det lip. Helt normalt, eller kanske inte, hehe. 

Igår hade jag ställt klockan på 06.15 men redan 05.45 tyckte hundarna att det var dags för frukost så det var väl lika bra att gå upp. Åkte hemifrån 07.15, var i spårskogen 08.00 för att hinna gå en runda innan kursen började 09.00. Laban fick för första gången gå ett fullängdsspår och han hade det lite jobbigt för han fick en kraftig viltstörning och tyvärr gick den i spårets riktning så det var svårt att vägleda honom. Men han jobbade på bra, tyckte vår tränare. Har nu anmält honom till ett spårprov. GULP, men måste börja utmana mig själv mer där. Ut ur komfortzonen ska man ju, för att kunna utvecklas. 

Jaha, sex timmar och 15000 steg senare lämnade jag spårskogen och åkte hem. Låg sedan i soffan och åt godis och läste och sedan kollade vi klart på Kleo medan vi åt middag. Det var den påsken det! Nästa helg ska jag åka och hälsa på min syrra, vi har inte träffats sedan innan pandemin så det kan väl vara på tiden. Och helgen därpå är det det här spårprovet och sedan är det ytterligare en helg i spårskogen och sedan är det maj. MAJ!? Nästan försommar? Galet. Aja, innan dess ligger det en revision från helvetet och pockar på uppmärksamhet så det är bara att spotta i nävarna och ta tag. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar