fredag 19 augusti 2022

Be your own star show

Inte FAAN kom det något regn igår. Nu börjar jag snart bli som en jag skrattade åt förra helgen, som sa Dom bara flyttar fram det här regnet hela tiden i en klagande ton, som om vädret sköttes av någon myndighet vars effektivitet i sanning borde ifrågasättas. Men alltså, ja. Man hade nästan önskat att det fanns ett samtal man kunde ringa, en protestlista man kunde skriva på. Mer regn åt folket, i alla fall just nu. 

Kom hem igår, plågade mig själv ut på promenad med hundarna. Det var tack och lov inte stekande sol utan något slags soldis, men 28 grader och helt vindstilla. Under såna omständigheter är inga promenader sköna om ni frågar mig. Tallskogen som ligger närmast orkar jag inte med för där finns det inte överdrivet mycket skugga på timmervägarna och skogen i sig liksom ackumulerar värme på något vis så det är som att promenera i en bastu, plus att man har sällkap av en miljon flugor och bromsar. Föredrar bokskogen för där är det skuggigt och skönt och inte så mycket insekter just nu, men till den är det en bit att gå och det pallade jag inte heller. Eller dit  kommer man ju alltid utan problem, det var mest tanken på att släpa mig hem igen genom byn som tog emot. Gick istället en runda kring öppna fält för jag inbillade mig att det ändå kunde innebära att det skulle fläkta lite, men det vete fan om det gjorde någon skillnad. 

Kom hem som en blöt fläck, gjorde INTE misstaget att sätta mig ner. Sätter man sig ner för att vila fem minuter innan man ska göra något så är det enligt mig minst tio gånger jobbigare att resa sig sen än vad det är att bara fortsätta köra när man ändå är igång. Plockade undan, dammade, bytte lakan i sängen, gav hönsen mat och vatten. Lyfte på hönan Ulrika som legat och ruvat på ägg som från början var avsedda för hönan Elisabeth. Elisabeth lade sig att ruva i början av juli, när hon inte visade ett enda tecken på att ge sig så gjorde vi som vi har gjort de andra gångerna en höna har velat ruva: köpte ett tolvpack Änglamarks ekologiska ägg och petade in under henne. Efter någon vecka så började Ulrika försöka knö ner sig i redet bredvid Elisabeth och ett tag låg de där antingen växelvis eller båda två, men till slut gav Elisabeth upp och lät Ulrika ta över. Trodde nästan inte att det skulle bli något för när Elisabeth ruvade så gjorde hon det inte riktigt helhjärtat utan ibland gick hon av sina köpeägg och lade sig i ett annat rede och jag tycker även att Ulrika varit ute och spatserat lite mer än vanligt. Men när jag med livet som insats (nästan) lyfte på Ulrika igår så låg där två små gula dunbollar och var allmänt gölliga. Livet, va?

Gjorde en gigantisk iskall smoothie som jag smaskade i mig och sen var det dags att åka på kurs i specialsök med Laban. Det gick sådär, han var rätt påverkad av värmen (som han inte gillar) och av de andra hundarna (som han inte heller gillar), han jobbade på bra till en början men på slutet så kroknade han fullständigt och då var det ju bara att lägga av. Åkte hem, fick lyfta ut Laban ur bilen för han var så trött att han inte orkade gå själv, hehe. Flyttade Ulrika, kycklingarna och de återstående äggen till en egen bur, duschade, borstade tänderna, slängde mig i sängen, hodeladihodeladhi hoppsan vilken dag. 

Idag har jag bestämt mig för att kolla av drop in-ridningen. När det var Karin som hade det så var det rätt förhandlingsbart vilka hästar man kunde välja mellan, men nu skrivs de som är aktuella upp på en tavla och that's it. Jag fattar ju såklart att man vill spara lite på de hästar som går mest, och nu när jag har kommit över chocken att inte längre få rida Köttbullen så tänker jag att jag åker dit med ett öppet sinne. Eller ja, försöka duger åtminstone. Det finns två-tre hästar som jag, utifrån vad jag har sett, känner att jag har någon kemi med, men jag tänker att jag i alla fall ska prova mig fram lite med övriga. Sen väntar en helg där ingenting särskilt är planerat och det ska bli sköööööönt. Kanske blir det också regn? Ja, den som lever får se. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar