måndag 29 augusti 2022

Helgen som gick

Den här helgen har varit slapp. I lördags gick jag en promenad i bokskogen med hundarna, sedan var jag och Laban iväg och tränade specialsök på eftermiddagen och resten av dagen låg jag i soffan och läste. På kvällen började jag och min man titta på en ny serie på Netflix, har glömt vad den heter men den bygger på en roman av Harlan Coben och de brukar vara bra. Den här utspelar sig i Warszawa och enda nackdelen är väl att de pratar polska, för då måste man ju ha blicken fäst på textremsan hela tiden utom när de säger kurwa mać, vilket de ju förvisso gör i var och varannan mening. Hela min polska vokabulär består förutom av ovanstående (som betyder ungefär "djävla skit" av: dzien dobry (god morgon), tak (ja), nie (nej) samt zielony (grönt). Det sista, eller egentligen alltihop, kommer från min karriär på ett sjukhustvätteri där det även jobbade rätt många polacker, och där fick man ibland hojta ut att man skulle övergå till att "köra grönt", vilket inte på något vis var miljörelaterat utan handlade om operationstvätt.  Eller OP-tvätt, som man också sa. Slut på världens utvikning om ingenting. 

I söndags skulle det ju komma ett skyfall utan dess like, 47 mm stod det i SMHI:s app tidigare i veckan, men av det blev det kanske...7 mm? Ett par skurar under natten och sedan ingenting mer och det var fortfarande varmt, fuktigt och klibbigt. Damn, jag hade faktiskt sett fram mot en heldag med regn från arla till särla. Dels för att det behövs, det är kruttorrt överallt och finns knappt ett grönt strå någonstans, och dels för att jag vid det här laget är FÖR DJÄVLA TRÖTT på 25 graders värme och stekande sol dag ut och dag in. Ett rejält åskväder som rensade upp är vad som hade behövts om ni frågar mig, men det var det ingen av vädergudarna som gjorde så det var bara att gilla läget. Gick en promenad på 12 km med hundarna. Funderade rätt mycket på min framtida karriär som hundinstruktör. Har ju haft kurser mer eller mindre oavbrutet i snart 10 års tid, känner att jag börjar bli lite...less? Det är kul och man träffar många trevliga människor och hundar, men...ja, jag vet inte. Något är det som skaver. Det är kanske allt föreningslivsdrama som varit de senaste åren som börjar ta ut sin rätt, eller så har jag bara blivit allmänt lat. Hur som helst. Har en pågående kurs just nu, den slutar om en månad och därefter har jag inget mer inbokat och så ska det nog få förbli ett tag till. Sen ska jag bara vara hemma och måsla omkring med mitt. Samt vara i stallet. Mm. 

Kom hem, gnällde över att jag var varm och klibbig och svettig, passade på att städa i hönshuset när jag ändå var varm, klibbig och svettig, gick in, tog en dusch, låg sen på soffan och läste i stort sett hela eftermiddagen förutom när jag gjorde en lov ut i köket och bakade bröd och lagade middag. Min man har gått i barndom eller nåt, för han har köpt alla Olsen-banden-filmerna på dvd och satt bredvid mig i soffan och skrockade åt dansk 70-talshumor. Så det var en slapphelg utan dess like. Nästa helg, sa vi, så ska vi låna släp och köra till tippen med en massa ris och bös. Samt byta en golvskiva i hönshuset som har börjat svikta, och i samband med det så är det läge att storstäda detsamma. Det är alltså planerna för NÄSTA helg. Få se hur mycket av det som blir verklighet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar