tisdag 16 augusti 2022

Back in business

Jaha, då har grottekvarnen återigen vevats igång.  Enligt den nordiska mytologin malde Grotte guld och fred och lycka och krig och undergång, men numera spottar den väl bara ur sig lön en gång i månaden och med det får man låta sig nöja. 

Sov som en djävla KRATTA i natt p g a värmen. Alla fönster i hela huset stod på vid gavel och det märktes överhuvudtaget inte. I morse var det 19 grader ute och 25 inne så man undrar ju om termodynamikens lagar på något vis har upphävts i detta nådens år 2022. I stallet i stan kom det både regn och åska i går kväll, men hemma på nästan-Österlen så blev det bara några fesna blixtar och inget mer. Det var som att försöka sova i en bastu, detvillsäga det gick sådär och då kan man ju sannerligen hålla sig för skratt när klockan ringer 04.00, men det var ju bara att bita ihop och kravla sig upp och iväg. Många tror att bara för att jag har valt att börja arbeta innan fan själv fått i sig vällingen så skuttar jag med ett skratt ur min säng och är pigg och nyter som en lärka på speed. Inget kunde vara mer felaktigt. Morgnarna är min absolut sämsta tid på dygnet och även om huvudorsaken till att "börja tidigt" är att "sluta tidigt" så är en icke oväsentlig del av planen också att jag har möjlighet att avverka mina morgontimmar utan att behöva umgås med andra människor. Sådär framåt åttatiden när kollegorna börjar trilla in känner jag mig redo att socialisera med andra homo sapiens, men fram till dess: STICK. 

Mitt trådlösa tangentbord hade dött under semestern. Provade att byta batterierna, men nix, det fungerade icke. Jamenvadfaaan? Hittade ett gammalt med sladd i någon låda och det funkade, men tangenterna är så tröga jämfört med vad jag är van vid. Känns lite jobbigt att behöva anstränga fingrarna för att skriva, hashtag ilandsproblem. Svor och muttrade över att jag skulle bli tvungen att svänga inom Net On Net på hemvägen för att köpa nytt tangentbord (hatar att "svänga inom" vadsomhelst på hemvägen) för vår IT-avdelning sitter i Danmark så allt sånt här småfix får man ordna själv. Sen visade det sig att jag hade satt i ett batteri på fel håll, hashtag TRÖG. Aja, jag upptäckte det åtminstone själv så man slipper i alla fall bli ihågkommen som den som slängde ett felfritt tangentbord i elektronikåtervinningen pga kan inte skilja på plus och minus. Av någon outgrundlig anledning fungerade inte musens scrollhjul när jag hade det trådbundna tangentbordet inkopplat, och jag höll på att bli TOKIG eftersom scrollhjul är en förutsättning för att kunna jobba smidigt, men så fort det trådlösa tangentbordet åter kopplades in så funkade det igen, hashtag IT-mysterium. 

Det visade sig att flera fortfarande hade semester, så jag fick börja med att flytta en massa möten och fick på så sätt en på pappret rätt så lugn första vecka. Nästkommande veckor blir såklart värre eftersom mötena ändå måste betas av och många är av den karaktären att de måste klämmas in innan månadsskiftet, men det får man väl ta då. 

Kom hem, slängde bara precis in väska och matlåda och tog med mig hundarna ut innan jag hann ångra mig pga att termometern visade 28 grader i skuggan. Tog mig till en bokskog, där var det hyfsat behagligt men vägen dit och hem var tortyr, hade dessutom skoskav-ish. Badskor (som jag i princip alltid går i den varma årstiden när jag inte går barfota) har en förmåga att nöta bort skinn lite här och där om de blir blöta och nu blev de svettblöta på en millisekund, och då lider jag inte ens av någon nämnvärd fotsvett. Tog mig i alla fall hem igen under mycket pust och stön, släpade mig ut och såg till att höns och vaktlar hade vatten, skvätte lite vatten i några krukor men sen orkade jag inte vara ute en sekund till. Släpade mig in, ställde upp alla fönster på tvärdrag, tränade ett pass pilates! Har ju fått till såpass fina träningsrutiner den här semestern så nu gäller det att inte krokna bara för att det vankas jobb. 

Dog sedan en stund i soffan. Gjorde en gigantisk iskall smoothie och livsandarna återvände. Gjorde sedan detta tråkiga men välbehövliga: städade i det skåp där vi har konserver, nötter, ströbröd, vaniljsåspulver och lite sånt där diverse. Detta pga att jag på hemvägen hämtat en enorm låda från Matsmart med ännu fler konserver samt kilovis med pasta, som tydligen kommer att bli PISSDYRT i framtiden pga kriget i Ukraina och missväxt någon annanstans. Min högsta önskan i köksväg är ett stort lantkök med ett gammaldags skafferi som man kan gå in i, men det kommer jag nog aldrig att få. Har typ ett skåp som vi kallar "skafferiet" som är i storleksordning garderob, plus ett vanligt köksskåp. I båda rådde kaos, men nu är det i alla fall ordning i det ena. Känner mig nu extremt nöjd med mig själv för detta var en av de saker jag skulle ha gjort under semestern men som av olika skäl inte blev av. Nu återstår visserligen samma procedur för "skafferiet" och skåpet ovanför spisen borde också få sig en omgång, men det får bli en annan dag. Nu ska det slappas fram till läggdags. 

3 kommentarer:

  1. Gnäll-fia! Jag har haft mellan 26° och 29° i sovrummet i tre manader nu, och det hjälper fan inte att ha fönstret öppet eftersom det knappast blir svalare pa nätterna. Nästa ar maste jag se till att fixa nagon form av luftkonditionering, även om det bär mig emot.

    Annika

    SvaraRadera
  2. För att jag maste? Sover med kylklamp och frusen handduk.

    SvaraRadera