torsdag 18 augusti 2022

Hotter than hell

Nu kan det gott få bli lite svalare tycker jag. Värme och jag är helt enkelt inte kompatibla. Föredrar alla dagar i veckan 17-23 grader med växlande molnighet och tidvis regn jämfört med stekande sol och tropiska nätter. Allt blir ju så jobbigt när det är sådär varmt: man sover dåligt (och jobbar därefter), och bara att sätta sig i bilen (som saknar AC) och åka hem är ju snudd på förenat med tortyr, liksom all utomhusvistelse som möjligtvis inte är i skuggan där det fläktar och man inte behöver röra sig ur fläcken. Men så väl förspänt är det ju sällan. MAN BOR VÄL I SVERIGE AV EN ANLEDNING, röt jag till ingen särskild häromdagen när väderprognosen utlovade fortsatt värmebölja de närmaste tio dagarna. I sitt anletes svett ska man förvisso äta sitt bröd (källa: 1 Mosebok 3:19), men när både anletet och ens köttsliga lekamen transpirerar och perspirerar så det står härliga till utan att man lyfter ett finger vill jag fan inte vara med längre. 

Är som en himla bonde och kollar SMHI:s app minst tio gånger om dagen för att se om det möjligtvis inte är något regn i sikte. Igår kväll så var det bara solar så långt ögat kunde nå, men idag ser det ut som att det ska komma en liten skur och jag är helt överlycklig. Dessutom ska det enligt samma prognos vara omkring 23 grader istället för runt 30 de kommande dagarna, och för mig är det om inte skillnad mellan liv och död så åtminstone mellan en snudd på outhärdlig tillvaro och en dräglig och jag kände direkt hur livsandarna återvände. 

Man är ju ändå lite sugen på höst nu va? 


4 kommentarer:

  1. Hear. Hear. Jag instämmer i kören. Det är ju bara jobbigt med värme. En perfekt sommardag för mig är 18-20 grader och lite småmulet. Fast det vågar man ju knappt säga högt.
    DDT

    SvaraRadera
    Svar
    1. Är det något jag blir provocerad på så är det när folk säger "man får inte klaga på värmen". JO, DET FÅR MAN VISST!

      Radera
  2. Jag blir tokig på den här värmen och tokigare lär jag bli om man får tro klimatexperterna.

    Markattan

    SvaraRadera