lördag 20 augusti 2022

Parmiddagen

Har läst Parmiddagen av Martin Österdahl, den handlar om detta:

Det är tidig nyårsdagsmorgon när Nackapolisen möts av en makaber syn i ett av de ståtligare hemmen. I botten av den uttömda och vinterstängda poolen ligger två nakna, förvridna kroppar.

Kvällen innan har ett förälskat tonårspar planerat att låta sina föräldrar träffas för första gången. Lisa Kjellvander älskar sin enda dotter Ebba över allt annat och ställer upp på sin dotters önskan om en gemensam nyårsmiddag, trots att det är kris på jobbet och äktenskapet skaver. När sällskapet väl samlats försvinner illusionerna om en lyckad kväll. Runt det dukade bordet väcks minnet av en gammal oförrätt till liv och snart skenar händelserna mot det oåterkalleliga slutet.


NJAA, kände väl jag för den här berättelsen. Räknade rätt snabbt ut hur allt i stora drag hängde ihop och även om det är kul att känna sig smart så är det mindre kul med förutsägbara handlingar. Gillade dessutom ingen av karaktärerna. Den här boken får två nyårsklockor av fem möjliga.

1 kommentar:

  1. Tack! Då plockar jag bort den från min ”vill-läsa-lista”. Den har hängt där ett tag men jag har aldrig kommit till skott. Nu känner jag mig nöjd över att slippa.
    DDT

    SvaraRadera