onsdag 10 augusti 2022

Sista semesterveckan

Har min sista semestervecka nu (plus måndag nästa vecka). Det känns både och. Det är ju ALLTID gött att vara ledig, men samtidigt skönt med rutiner. Fast den här semestern har jag varit ganska ordentlig med att sätta upp semesterrutiner. Upp, äta frukost, promenera med hundarna, träna, göra något måste-göra och sen tid för ledighet och slappande på eftermiddagen. Det har fungerat utmärkt. Kanske har det inte blivit gjort måste-göra exakt VARJE dag, men träningen har funkat klockrent utom den här veckan för då har min bror varit på besök. Fast igår åkte vi till ett strövområde och vandrade i fem timmar, så det får väl ändå räknas som träning. Och i måndags red jag ju och har fortfarande GRYM träningsvärk, mest i ljumskarna och låren. Men idag blev det bara promenad med hundarna och sen var det hopp-VM för hela slanten. Är lite sur för jag kommer inte att kunna se alla deltävlingarna. Imorgon missar jag början pga tandläkarbesök som jag hela tiden sedan kallelsen kom hade tänkt boka om till nästa vecka eftersom min tandläkare håller till i stan och det känns så himla onödigt att åka in till stan bara för en sån sak när man är ledig, bättre att ta det när man jobbar och ändå är i stan. Men så glömde jag ringa och var lite dagvill och hux flux var det för sent. 12.50 ska jag var där och det är väl ungefär då som sändningarna börjar imorgon, men hinner väl i alla fall se merparten hoppas jag. På fredag ska jag gå på Lars Winnerbäck på kvällen och då är det typiskt nog sändningar på kvällen. Morr. Och lördag och söndag är det traditionsenlig BOOT CAMP i stallet och det vill man ju inte missa, och det är ju då allt ska avgöras. Morr x 2. Aja. Får väl kolla på Play eller nåt. 

Har annars haft en bra semester tycker jag. Har knappt haft en tanke på jobbet, så nog känner jag mig avkopplad och nedvarvad. Vissa dagar har varit jobbiga när det har varit sådär fördjävla varmt, framför allt när man inte får någon nattsömn. Tropiska nätter är verkligen inte någonting för mig. Men annars har jag varit helnöjd med att bara drälla runt, läsa böcker, lösa korsord, osv. Och så kul med besök av min bror som är en av mina absoluta favoritpersoner. Vi har inte setts IRL sen innan pandemin. Just nu är han på väg hem till sig. Det tar åtta timmar från dörr till dörr och är förklaringen till varför vi inte träffas så ofta. Själv sitter jag just nu och väntar på att sändningarna från küren ska börja. Är fortfarande taggad efter hoppningen, gud vad roligt att Sverige inledde med tre felfria rundor. Det här kan bli riktigt spännande (det kan också bli totalt fiasko för marginalerna är ju som alla vet hårfina). 

Ja, det var väl ungefär allt jag kommer ihåg just punkt nu. Jag hoppas att hösten blir så som våren var, för faktiskt har det varit väldigt skönt att inte vara 100 % uppbokad hela tiden. Nu ska jag och min kompis hålla en hundkurs som startar nästa vecka, det är en kväll i veckan i sex veckor, sen har jag inget annat än ridningen. Som ju är en kväll i veckan just nu, vet inte om jag kommer att rida på drop in-ridningen för det beror lite på vem som ska ha den och om det finns möjlighet att rida ponny. Vet inte om jag har nämnt det, men jag tackade nej till att bli medryttare på den enögda ponnyn. De ville att jag skulle rida honom två gånger i veckan, varav en gång på helgen. Och ska man kanske rida på ridskola 1-2 gånger i veckan, kanske gå någon hundkurs någon kväll och hålla en någon annan kväll, jamen då var man ju snart där igen med att vara hemifrån fyra-fem kvällar per vecka. Så jag tackade nej, vilket ju kanske var dumt nu när jag kanske inte får rida ponny på ridskolan. Aja, det reder sig nog. Kanske är det nu jag ska börja UTVECKLAS som ryttare? Hehehe. 

Nä, nu ska jag läsa en stund och sedan se på dressyr. Tjo. 

   

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar