måndag 23 november 2020

Veckan börjar bra sa hen som skulle hängas på måndagen

Jobbar hemifrån även idag mest för att jag kände för att få lite mjukstart. Obs, fattar att det är lyxigt att kunna välja och vraka om man vill jobba hemifrån eller ej. I de flesta fall tycker jag det är smidigare och enklare att vara på jobbet, men vissa dagar tar det emot att gå upp i svinottan och sätta sig i bilen och ge sig iväg och då är det ju ändå bra att man kan välja. Förr var det här med hemarbete, i alla fall i vårt företag, inte sett med jätteblida ögon. Det var som att man trodde att alla bara satte online-status på Skype medan de i själva verket låg i soffan hela dagarna i ända och glodde på Netflix och lyfte lön och att det endast var en förmån som vissa utvalda fick lov till i förtroende. Det har ju ändrats nu i alla fall.    

I alla fall började min dag inte bra. Jobbtelefonen hade laddat ur, laddaren till den är på jobbet och extraladdaren som jag har hemma stod inte att finna någonstans. Inledde arbetsdagen och veckan med att leta i lådor och skrymslen och vrår men kammade noll. Misstänker att min man trott att den hörde till hans f d jobbtelefon som han lämnade tillbaka när han blev uppsagd. Suck. Aja, jag klarar mig ändå om det inte dyker upp något akut som gör att jag måste ha tillgång till affärssystemet eller någon databas. Inloggning på distans där kräver nämligen en kod som man får via sms till sin jobbtelefon och det är troligtvis något enklare att skicka folk till månen än att dirigera om denna tjänst till ett privat nummer. Men om inget oförutsett inträffar så ska jag nog reda mig med Officepaketet, Skype/Teams och gamla hederliga papper och penna för att göra skäl för lönen. 

Köpte ett sånt där bord till min laptop så att jag numera kan sitta i soffan och arbeta utan att dö den kroppsliga jämmerdöden p g a 8 timmars i oergonomisk arbetsställning framför liten skärm. Känns riktigt lyxigt och proffsigt. Dock är bordet inte så att man kan ställa det ifrån sig hur som helst, så har man väl satt sig så får man fan i mig bli sittande ett tag för det är en liten procedur att lyfta bort det. Men det är säkert någon slavdrivare som har konstruerat det. Hehe.     

Var också lite duktig och tog mig ut på lunchen istället för att bara bli sittande och sleva i mig maten medan jag läser mail. Nu tog jag med mig hundarna ut i trädgården och rensade ett par kvadratmeter av potatislandet helt fritt från kirskål. Det där med att rensa bort kirskål är ju en neverending story för innan jag har betat mig igenom hela landet så har det börjat växa för fullt i den del där jag började.  Det räcker ju att det blir en pytteliten rotbit kvar så är det ju kört i det avseendet. Men jag tycker det är rätt meditativt att rensa, plus att hönsen älskar att få en spann uppgrävda rötter och blad att sprätta och krafsa i. Kände mig lite som Underbara Clara eller Sara Bäckmo eller någon annan sån där trädgårdsinfluencer. Jag har absolut inget emot dessa människor som personer, tvärtom, men jag retar mig lite på hela den här grejen med influencers. Det är väl ingen konst att hinna med att, i det här fallet, gräva tusen trädgårdsland och rensa och odla och påta och skörda och göra långkok på sina egenodlade grönsaker och pyssla och ha sig när man har det som sitt JOBB. När man inte måste tillbringa 40 timmar plus restid per vecka med att vara någon annanstans för att få pengar till sitt uppehälle. 

Aja, jag lekte influencer i en kvart eller så, sedan ringde grannen och berättade att hon hade corona. Fram tills för ett par veckor sedan kände jag inte en enda människa, bara bekantas bekanta. Men nu i helgen träffade jag två av varandra oberoende personer och så nu grannen. Ja, det var väl bara en tidsfråga innan det skulle bli så, såklart. Både dom jag träffade och grannen hade haft det rätt lindrigt. Man behöver ju höra om såna också, inte bara domedagsrubriker. 

Nyss ringde min f d chef och berättade att min nya chef fått sparken, så nu är min f d chef min nuvarande chef igen. Väldigt rörigt det där, men inte mig emot. Hann knappt få någon uppfattning om min nya chef för han var det bara i någon månad och jag hann bara träffa honom en gång och det var väl inte ett big NO NO, men heller inte ett klick. Kände egentligen ingenting alls för honom, men det hade andra tydligen gjort och det var inte det mest positiva. Och säga vad man vill om ledningen på mitt jobb, men de är inte blyga för att göra sig av med folk som de så att säga inte tycker passar i organisationen. 

Nu ska jag äta clementiner innan jag kopplar upp mig på dagens sista Teams-möte. Som det såg ut på agendan så behöver jag nog mest sitta och lyssna. Men med kamera och det ska vara en massa höjdare med, så det duger nog inte att sitta där och smaska.  Sen ska jag ligga på soffan och läsa Elly Griffiths senaste tills det är dags att åka till stallet. Hodeladi hodeladi hoppsan vilken dag. 


1 kommentar:

  1. Om jag fick välja skulle du vara en influencer som till skillnad fran de flesta andra med det som s.k. yrke har sunda värderingar och inte säljer ut sig med hjälp av smink och mode och annat irrelevant. Jag vill se en influencer som engagerar sig i klimatet, djur och natur eller varför inte hur man sparar och hushallar bade med prylar och pengar. Det segmentet är öppet sa det är bara att ta för sig (kontakta för fan nagon tidning och fa betalt för det du skriver!).

    Och sa till det mer lättsamma, Biggest loser-uppdatering tack. Jag har bara följt serien med ett halvt öga sa är inte helt uppdaterad pa intrigerna, men är lite svag för Diako. Kanske för att han ser ut som en kramig nallebjörn. Men det verkar vara tjejernas säsong, och det är väl kanske pa tiden att en av dem vinner. För övrigt undrar jag hur de kan lata det ga sa langt, de väger ju 2-3 ggr sa mycket som jag, och da är jag ända ingen sylfid.

    En recension av senaste avsnittet av I var herres hage förväntar jag mig ocksa :). Nu har ju Tristan gjort entre, men jag väntar otaligt pa mr Biggins samt Granville Bennett.

    Annika

    SvaraRadera