måndag 30 november 2020

Första advent kom och gick

Har aningen svårt att ta in och smälta att det är december imorgon. Alla vet ju att december går ju i ett litet nafs, man hinner knappt tända första ljuset förrän det är dags att stå och klinga i glas och lyssna på årets slakt av Tennysons Nyårsklockorna från Skansen. 

Igår var det alltså första advent, jag hade pyntat (a k a satt upp mina adventsstakar, mer pynt än så blir det inte här) några dagar innan för jag är inte så kinkig med att man måste vänta till exakt rätt dag. Herregud, man skulle kunna pynta i samband med att man ställer om klockorna till vintertid, för det är väl nu i november man behöver allt vad mys och extraljus man bara kan få? 

I alla fall, jag gick ut på långpromenad med hundarna. Tre timmar, återkom med trötta nöjda hundar och själv hade jag fått en gigantisk vattenblåsa på ena stortån. Stack hål på den (ja, jag vet att man inte "ska" men så har jag gjort i hela mitt liv och jag har aldrig haft några problem med det) och ut sprutade en stråle som fick självaste Manneken Pis att rodna av avund. Tände en brasa, tände alla ljusstakar, slog mig ner med en kopp te och DÅ BÖRJADE DET SNÖA. Det var ju som i en film (bortsett från att jag hävde ur mig ett mustigt "amenvadFAAAN är nu DETTA" istället för att oooh:a och aaah:a och tindra med ögonen. Nu kom det dock inte mer än några enstaka flingor, pust. Så jag kunde återgå till min söndagsslappa tillvaro i soffan istället för att ge mig ut och skotta och svettas och mödas.  

December brukar vara en rätt lugn månad för mig, dels för att jag inte julhetsar upp mig nämnvärt och dels för att det är lågsäsong på jobbet och det handlar mest om att knyta ihop säcken inför långledigheten som man alltid kan räkna med på mitt jobb. I år är det såklart inte så, utan tvärtom. Jobbar som en gnu för att hinna bli klar med  två stora projekt, ett som ska vara klart innan årsskiftet och där jag är på upploppet, och ett som egentligen skulle varit klart kvartal två, men som fick skjutas på framtiden p g a Coronasituationen, sedan var det semestrar och grejer som gjorde att det inte blev av. Men nu djävlar brinner det i knutarna så det är bara att kavla upp ärmarna, spotta i nävarna och köra så det ryker ända in i kaklet.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar