måndag 17 februari 2020

Hönsnytt

 Sålde två av de tre australorphönorna i lördags. Den ursprungliga planen var ju att köra ett kläck, utgå från att det mest blir tuppar till slakt och så kanske någon höna som bonus. Nu blev det ju bara en tupp och resten hönor bara för det. Två av dom har inte riktigt kommit in i flocken utan de har mest gått för sig själva och varit rätt så anonyma. Den tredje har jag döpt till Kim Wall för hon är verkligen inte rädd av sig utan går tillsammans blommehönsen som om hon är en av dom. Blommehönsen håller nog inte riktigt med om det, men det skiter Kim Wall i.

Hittade ett nytt hem till de andra via en Facebookhönsgrupp i lördags, snabbt och smidigt och så blir det åtminstone lite ekonomi i hönshushållandet. Vinst är ett starkt ord, men plus-minus-noll är inte så illa det heller.

Alla tre har precis börjat värpa. En värper i rede och de andra två utomhus. Hoppas jag sålde dom som värper utomhus, det går väl an att leta ägg i hönsgården så här års men sen när det kommer löv på alla buskar kommer det att bli problematiskt att hitta dom. För att inte tala om ifall de får för sig att börja värpa under huset (som står på plintar och hönsen älskar att vara under det så här års eftersom det alltid är torrt där). Men det är ju angenäma problem att ha, speciellt eftersom den här äggstanningen har varat i evigheter (känns det som). Mette-Marit kom ju igång runt nyår, men hon la bara fem-sex ägg och sedan tog hon en ny paus. Och vaktlarna har inte betalt hyra på snart ett halvår. Lite ljus och värme hade sannerligen inte varit fel nu.


Kim Wall


Och här är alla tre, Kim Wall längst till höger








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar