måndag 24 februari 2020

Helgen som gick och aldrig mer kommer åter

Ända sedan Garderoben™ kom in i våra liv så har vi pratat om att vi ska klä den med en fräsig tapet eftersom den, sin praktiska funktion till trots, inte är jätterolig till utseendet. Älskar den dock så i det närmaste reservationslöst att det nästan känns som ett SVEK att skriva detta för det är SÅ GÖTT att komma hem eller in och mötas av Garderoben™:s strama tillslutna uppenbarelse kontra att mötas av en stol belamrad med kläder och ett bord belamrat med saker som är på väg utan att man vet när, vart de ska ta vägen eller hur länge de ska stå där och samla damm.

Men Garderoben™ är alldeles otroligt skinande vit och det är väl förutom kylskåpet det enda som är vitt i vårt hem och det ser lite udda ut, därav idén att klä den med tapet. Vi har varit och kollat på tapeter på flera ställen, nu skulle vi till ett beslut och enades om den här:

Det är alltså min man som står och drar ut en våd av en visningstapet
hos den lokala färghandlaren, orkade ej beskära bilden.

Så snygg! Tyckte vi båda, och jag fick i uppdrag att åka och köpa en rulle. Jag var beredd på att den skulle vara dyr, men tänkte att NU SKA VI DJÄVLAR I UNNA OSS DETTA. Kanske ej så ekonomiskt tänkt av en som precis köpt en dammsugare för 7000 spänn (men vad jag älskar den!), men sett över tid har vi ju verkligen inte lagt många kronor på heminredning så en rulle dyr tapet kunde vi väl ändå kosta på oss. Tänkte jag stöddigt ända tills tjejen i kassan (de här tapeterna fick man nämligen fråga efter, och nu förstår jag varför) meddelade att en rulle kostade 3800 kronor. Jag höll bokstavligt talat på att sätta mig. TRETUSENÅTTAHUNDRA KRONOR FÖR EN (1) RULLE TAPET? Det är ju nästan som att man skulle kunna tro att man hade bett att få köpa en del av Bayeux-tapeten (varför man nu skulle vilja ha en skildring av normandernas erövring av England år 1066 i sin hall, men det där med inredning kan ju vara så individuellt, och okej, misstänker att man a. inte får köpa "en del av Bayeux-tapeten" och b. om man mot förmodan skulle få det så skulle termen "astronomiska belopp" hamna i en helt ny dimension). Nä, där blev det tack och hej och här ska det fan i mig inte unnas någonting. I alla fall inte en tapet som kostade mer än vad hela garderoben gjorde.

"Gissa vad EN rulle kostade", sa jag till min man när jag berättade att jag inte köpt någon tapet, och han sa "ja, den lär ju vara svindyr, säkert 500 spänn per rulle?" och där kunde jag, nyblivet proffs på prisbilden av fräsiga tapeter, skratta rått åt hans naiva inställning (som fram tills för två minuter tidigare även varit min uppfattning om vad en "dyr tapet" kostade).

Fick ägna resten av helgen åt att återhämta mig från denna chock. Eller inte. Efter att ha varit i färghandeln åkte jag till stallet och hängde lite. Det var ju ingen drop in-ridning så istället kollade jag på Pay & Jump. Tycker det är något av det gölligaste man kan se, små ponnybarn med små ponnyer med flätor i manen som hoppar en bana på 20 centimeter och detta är deras livs viktigaste grej. Blev nästan lipig mellan varven.
Fyllde sedan mina gödselhinkar som jag alltid har med mig när jag åker till stallet, åkte hem, pysslade lite i växthuset, plockade grönkål från trädgårdslandet och kokade soppa på den som en god självhushållare. Åt den och kollade på Sveriges Mästerkock och tja, sedan var det väl läggdags?

På lördagen var det långpromenad med hundarna på förmiddagen, brasa och korsord på eftermiddagen och sedan var det küren från Gothenburg Horse Show för hela slanten och igår var det ungefär samma sak, fast världscupen i hoppning. Fick nästan lite vårkänslor på förmiddagen för solen sken och efter promenaden så var vi i växthuset där det var vindstilla. Vi satte upp armeringsjärn, som blev över när grannen byggde nytt garage, i taket på växthuset (låter enkelt men var rätt bökigt). Det ska vi använda till att binda upp högväxande tomatplantor på ett lite bättre sätt än vad som hittills varit möjligt. Ska även sätta en del armeringsjärn i pallkragar så att jag kan plantera störbönor och låta dom klättra där. Sedan röjde jag lite i carporten vedporten. Längst in står två stora pallkragelådor (pall plus fyra pallkragar vardera) fulla av spillvirke som vi har kapat upp till ved en gång i tiden och jag vet inte riktigt hur vi tänkte när vi tyckte att längst in och längst bak var en smart placering för det var det alltså inte, man kommer aldrig åt att plocka där eftersom det alltid står saker i vägen. Det är inte löst i en handvändning, men jag kämpar på. Vill dessutom ha loss nämnda pallkragar och flytta ner dom till odlingarna. Ska ta ner en spireahäck (good luck!) som växer i trädgårdslandet och därmed också frilägga mer odlingsyta.
Min man installerade ett eget vägguttag till DYSON eftersom den medföljande laddningssladden var en decimeter för kort för att nå det enda uttaget, vilket vi inte tänkte på när vi satte upp hållaren på väggen. Praktiskt med en elektriker i hemmet måste jag säga. Sedan gjorde han en ritning på Den Ultimata TV-bänken™, som alltså fortfarande bara finns i fantasin men Rom byggdes ju inte på en dag, osv.

Ja, det var väl helgen det. Inte hinner man med mycket, men man måste ju få ta det lite lugnt också. Och det har jag gjort (även om det blev rätt mycket puls under världcupen i hoppning). Nu väntar februaris sista vecka, sedan är det mars. och vår! På riktigt! YAY.







 
 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar