tisdag 25 februari 2020

Är det syndafloden eller?

Men alltså herregud vad det regnar, har det ens varit en dag på hela detta året som det har varit uppehåll och när såg man egentligen solen mer än fem minuter i taget senast? I morse när klockan ringde och jag tvingade mig upp efter alltför få timmars sömn och möttes av ett rutinerat smattrande mot fönsterrutan så tänkte jag nästan (men bara nästan) "sommaren 2018 kom tillbaka, allt är förlåtet". FAST DET DÄR MENADE JAG INTE. Men ändå. Är så sjukt less på kyla och regn just nu. Även om det såklart kunde vara mycket värre. Det kunde vara en halvmeter snö. Det kunde också vara översvämning, det är det ju både här och där och då ska man verkligen inte gnälla.

Är lite sur för han jag kontaktade för att köpa ägg till Smålandshöns av hörde av sig och frågade när jag kunde komma. Svarade att jag kunde komma antingen som i helgen som gick, eller egentligen när som helst när det passade honom, jag var flexibel. Detta var i torsdags, helgen både kom och gick utan att någon hörde av sig och jag har fortfarande inte hört ett pip. Alltså, antingen vill man väl sälja sina djävla avelsägg och då kan man väl bara tala om när det passar att man kommer, eller så vill man väl inte sälja sina djävla avelsägg och då kan man väl bara tala om det. Sen finns ju möjligheten att personen har tänkt "jag svarar sen" och så kommer det annat emellan, så jag har skickat en försynt påminnelse.

Idag är det fettisdagen. Har hittills i år inte ätit en enda semla, vilket är rätt duktigt eftersom jag älskar semlor. Men har man infört ett generellt socker- och alkoholförbud så får man väl hålla sig till riktlinjerna. Vår VD på jobbet är otroligt ortodox när det gäller när och hur det ska ätas semlor. Det ska vara traditionella semlor med mandelmassa och grädde, inga nymodigheter (här håller jag med) och de får absolut inte ätas före fettisdagen (här har jag en avsevärt mer flexibel inställning) och han blir nästan sur på riktigt när han blir varse att köpa semlor strax efter jul på vissa ställen. Som en konsekvens av detta bjuder han sedan några år tillbaka alla anställda på semlor på fettisdagen för att visa var skåpet ska stå. Ändå en schysst inställning, tycker jag. Hoppas att semlorna finns på plats redan till lunch, för i så fall kan jag tänka mig att ge mig själv dispens från socker- och alkoholförbudet idag. Är dock inte så desperat att jag kan tänka mig att jobba över för att få en gratis semla till eftermiddagsfikat (som inträffar efter att jag har gått för dagen). Den som lever får se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar