fredag 18 oktober 2019

Lazy Friday

Jodå, enligt uppgift från en annan granne har onda grannen Katla inte bara sålt sitt hus utan även redan flyttat därifrån. Till något hem tydligen, vilket å ena sidan inte kom som någon direkt chock eftersom hon ändå är 80+, men å andra sidan så var det max en månad sedan jag såg henne vrooma runt på sin åkgräsklippare. Enligt samma granne är det ett pensionärspar som har köpt huset, så medelåldern på gatan fortsätter att vara hög. Men huvudsaken är ju att de är trevliga, och värre kan det väl ändå inte bli.

Jobbar hemifrån idag. Nyss hade jag ett Skypemöte med min chef och hundarna blev SKOGSTOKIGA av att det plötsligt var någon som snäkkade däääänsk och började skälla vilt. Ej helt lyckat när man ska lägga upp strategier för svåra och komplexa projekt som vi försökte göra. Men i övrigt är det en perfekt jobba-hemifrån-dag, grått och regnigt och murrigt ute men jag sitter inne framför kaminen med tända ljus och en kopp te och betar av punkter på den milslång to-do-lista som på något vis alltid är konstant hur mycket man än får gjort. Är cirka hundra gånger mer effektiv hemma än på jobbet där dagen alltid styckas upp av möten och fikaraster och mail med akuta saker som måste prioriteras eller folk som behöver hjälp eller bara tittar in för att snacka lite skit. Jobbar dock inte hemma speciellt ofta eftersom jag också uppskattar att ha en tydlig gräns mellan vad som är mitt jobb och vad som är mitt hem och min fritid. Vill ju ej bli en sån som alltid har ett öga på jobbmailen och som aldrig kan vara ledig.

Men idag passar det bra. Dessutom har min man åkt till Stockholm över helgen, så när dagens jobb är över så väntar OCEANER AV EGENTID. Och för en gångs skull är helgen inte heller fullbokad med tusen aktiviteter. De senaste två veckorna har jag varit iväg exakt varenda kväll och även om det är roliga grejer så sliter det lite på en hemmakatt som jag. Fasen vad jag ska lata mig. MMMM. Men nu måste jag väl fortsätta jobba.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar