tisdag 29 oktober 2019

Rapport från utomlands

Har överlevt ett dygn i landet som är utskitet av kalk och vatten, som Ernst-Hugo Järegårds karaktär i "Riket" skulle ha uttryckt det. Danmark alltså, för oss vanliga dödliga.

Äter och dricker gott som sig bör när man är på konferens. Imorgon ska vi på nån jättesnofsig restaurang och äta en fyrarättersmeny där huvudrätten är "stekt gräsand". Jag utgår från att det inte är roadkill, men det är lite så jag ser det framför mig. En av förrätterna är "stegt kål", det lät ju lovande tills jag läste att den serveras med "gammel knas". Alltså danskarna är ju för tokiga, vad betyder det ens? Google Translate är inte till någon hjälp här kan jag meddela, så jag får väl helt enkelt återkomma med den korrekta översättningen. Samt en recension som skulle få Carl-Jan att gråta tårar. På tal om Carl-Jan:  Drack ett vin igår som hette "3 WOOLY SHEEP" som nog kan ha varit det godaste vita vin jag druckit i hela mitt liv. Finns såklart inte i Systembolagets sortiment, så nu får jag väl också bli en sån som åker utomlands och bunkrar? Eller hur man nu gör, jag har ju ingen aning.

Avslutar med en rolig bild på ett "pengelöst vaskeri" som låg i en källare jag passerade. Förra månaden när jag loggade in på internetbanken fick jag svara på en miljon frågor vars syfte skulle vara att förhindra pengatvätt, men det här var väl snäppet mer effektivt.  Tycker jag dårå.

Danskarna är för tokiga.


 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar